Wysłany: Sob Mar 06, 2010 19:32
SeniorA a ja ślepy
RaD256 sprawdź jeszcze osłonę termiczną pod mechanizmem zmiany biegów. Nad katalizatorem. U mnie była luźną i zagięta z jednej strony. Ocierała delikatni o wydech. Jest montowana chyba na wcisk. Jak będziesz pod samochodem sprawdź również czy tłumik wisi na wszystkich gumach. Czasami może się wypiąć z jednej i będzie brzęczeć.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 19:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
U mnie jest trochę inaczej. W zakresie obrotów 1700-1900 coś tak rezonuje jak by rura wydechowa nawalała o podłogę ale tak jak najszybszy karabin maszynowy. Podczas postoju słabiej podczas jazdy mocniej. Jak się siedzi z tyłu to słychać ten odgłos z przodu i na odwrót, tak przekłamuje to ustrojstwo. Czasami tego wcale nie słychać np. jak wpadnę w jakąś dziurę itp. Nawet mechanicy rozkładają ręce, nie mogą dojść co to. Sprawdzali poduszki i niby ok.
pozdro
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 22:50
Odgłos wydechu. U mnie było słychać to bardzo jak miałem wyciągniętą matę wygłuszającą spod tylnej kanapy. Sprawdź mocowania do budy i osłonę termiczną.
Osłona termiczna ok. ale zerknąłem na łapę tą w kształcie lizaka i masakra. Nie ma 1/4 gumy. Jutro zamawiam sam ten wkład gumowy i zobaczymy jaki będzie efekt. A jak prosiłem mechaniora żeby sprawdził stan poduszek i tej łapy przy wymianie sprzęgła to pewnie zapomniał. A pytałem o tą łapę bo to najpredzej pada to powiedział , że w porządku jest
pozdro.
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 09:54
No właśnie.
Zróbmy tak. Jak wyciągniesz starą pomierz ją całą. Długość, szerokość całej łapy i oddzielnie samej tulei gumowej. Ja zadzwonię lub podjadę do sklepu i pomierzę tą od freelandera Pomiar długości zrób całej łapy jak również od środka śrub.
Wkład zamówiłem w Tedgumie, pewnie w tym tygodniu będę zmieniał, tylko muszę pogadać z kumplem bo on ma prasę do wciskania podobnych rzeczy. Oczywiście , że pomierzę.
pozdro
Cóż na razie wymieniłem tłumnik środkowy ten za kata i łącznik elastyczny:) Cena 350 zł u znajomego i nareszcie przestało brzęczeć. Udało mi się, gdyż znajomy stwierdził,, że to był strzał w ciemno gdyż ani na luzie ani po osłuchaniu wydechu nic nie słyszał :O
Witam, miałem ten sam problem myślałem że mi się katalizator wysypał ale przy okazji wymiany ostatniego tłumika mechanik wyciął mi miękkie łącze za katalizatorem (taka jakby sprężyna) i ustało teraz chodzi cichutko....
PZDR....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum