Wysłany: Nie Mar 07, 2010 23:16 [R25 Streetwise 1.4 04r.] lusterko prawe
Witam. Mam problem z prawym lusterkiem w w/w modelu. Lusterko regulowane jest elektrycznie.. tzn.powinno być, bo nie działa. Lewe chodzi jak trzeba.
Moje pytanie do kolegów i koleżanek w związku z tym gdzie i jak zacząć szukać przyczyny.
Mam tez problem ze spryskiwaczem tylnej szyby, ale z tym już sobie poradziłem przeszukując forum.
Z góry dzięki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 23:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym użył szukajki forumowej, bo ona prawdę Ci powie
Co do lusterka, może joystick być trafiony... wycierają się tam ścieżki i trzeba będzie albo nanieść umiejętnie nowe, albo wymienić joy'a. Możesz też sprawdzić wiązkę w drzwiach oraz tak jak sugeruje Kasjo styki.
_________________ Chiptuning: R25, R45, R75, 200/600 SDi, BMW (tuning, dpf serwis), VW Group (tuning, dpf serwis)
ROVER 75/ZT: diagnostyka, kodowanie, adaptacja zegarów, dodawanie kluczyków: używane piloty, nowy transponder (immo)
Kontakt: PW, 512 208 367, marek@roverki.eu
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 23:28
Dzięki za zainteresowanie tematem. od rana zabieram się za wymianę płynów itp. więc i temat lusterka obadam dokładniej.
[ Dodano: Pon Mar 08, 2010 23:28 ]
Kolejne pytanie do tematu. czy jest jakaś różnica gdybym kupił sterownik od lusterek z Anglika??
np. taki:
http://www.allegro.pl/ite...5_mg_zr_01.html
I jeszcze jedno tak podepnę jeśli można:
Czy na 'oko' da się ocenić czy rozrząd był wymieniany gdy ma teraz ponoć 28 tys od wymiany?
Moim zdaniem nie da się, ale wolę się upewnić.
Ostatnio zmieniony przez piwosz Wto Mar 09, 2010 00:24, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 00:17
Lewe brzęczy aż miło... a prawe jakby makiem zasiał, taka cisza...
Kuźwa, trochę się boję brać za plastiki bo często przy takich pracach "dewastuję" własne autka, a bardzo tego nie lubię jak coś spieprzę z własnej głupoty.
być może to problem kabelkowy... sprawdź, na schemacie, które złącza w kostce drzwi są odpowiedzialne za regulacje lusterek, a potem czy pojawia się tam jakieś napięcie, albo może na początek sprawdź, czy przełącznik lewo-prawo na pewno przełącza się na prawe
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum