Wysłany: Sro Mar 10, 2010 12:26 [R45 iDT 03r] Po wymianie świec świeci się check engine
1. Witam wszystkich. Dziś rano wymieniłem świece żarowe w Roverku i od tego momentu świeci się kontrolka CHECK. Miałem odpiętą wtyczkę od pompy przez kilka godzin i wyjęty akumulator ale czy to może być przyczyna?
2. Czy po wyjęciu bezpiecznika (przy włączonym napięciu) od wentylatorów te powinny się uruchomić?
Pozdrawiam wszystkich proszę o jakąś poradę.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 12:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pewnie przez odpięcie wtyczki wprowadziłeś błąd do komputera, żeby go wykasować musisz podłączyć auto pod komputer
a może jeszcze coś odłączyłeś i nie podłączyłeś z powrotem?
Kolega "szoso420" już mnie wyręczył i odpowiedział za mnie Była odpięta wtyczka od pompy wtryskowej i właśnie tak podejrzewałem że dlatego pali się check ale wolałem zapytać na forum. Tu są ludzie mądrzejsi ode mnie
Teraz pytanie czy błąd jest w sterowniku pompy czy w komputerze?
Mnie przy wymianie pompki sprzegla zafundowali check engine przez odpiecie wtyczki pompy.
Jezdzic i sie nie przejmowac
Usunac przy okazji wizyty w poblizu jakiegos T4.
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 15:15
szoso420 napisał/a:
Cytat:
:niee:
a KTS?
KTS-em też się kasuje błędy
...napisałem tak, gdyż w moim przypadku jak miałem awarię sterownika pompy wtryskowej, zapalił się check engine, mechanik połączył się KTS-em, który nie widział żadnego błędu, więc uważam, że pozostaje tylko T4, chyba, że ktoś KTS-em usuwał, to niech mnie poprawi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum