Wysłany: Sro Mar 10, 2010 17:42 [R200 1.4. 8V 1998rok]Dziwny spadek mocy
Witam!
Pare miesięcy temu kupiłem ten samochód, kupiłem go po kolizji, przed wypadkiem chodził jak normalne autko nic sie nie działo, bowiem kupiłem go od kuzynki, wymieniłem:
-Rozrusznik
-akumulator
-Sonde Lambdy
-Chłodnice
-Kable zapłonowe
-Świece
-Filtr powietrza, narazie jest to stożek
ale do rzeczy, autko straciło swoją moc jaką miało przed wypadkiem, nie ma żadnych problemów z zapaleniem ogolnie wszystko jest OK tylko brakuje pawera, Rozrząd sprawdzony i uszczelka pod głowicą też jest OK, autko może troche zabardzo kopci na biało, jak bardzie depne to tak troszke dziwnie wchodzi na obroty, nie ma tej płynności ale może to być przez stożek który jest zaraz przy kolektorze.
Prosze o pomoc:)
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 17:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może to być przez stożek który jest zaraz przy kolektorze.
Możliwe.Stożek który niema doprowadzenia zimnego powietrza może nawet pogorszyć osiągi. Na twoim miejscu bym zdemontował stożek i wstawił normalny filtr do seryjnej puszki. A jak to nie pomoże to jeszcze do wymiany zostaje filtr paliwa
Kiedy miałem fieste koleś pogrzebał mi w kablach wysokiego napięcia, źle ponakładał na świece i strasznie auto wolno szło. Nie wiedziałem co to może być, ale po kliku godzinach doszedłem do tego. Poprzemieniałem kable i było ok.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jak do czegoś dojdziesz to daj znać bo kurcze na szczęście rzadko ale mój też ma problem wciskam gaz i robi mozolne przyśpieszenie a nagle jakby się "odetkał" i już idzie normalnie. Nie wiem co to może być za wina.
Także jak do czegoś dojdziesz to daj znać może i u mnie poskutkuje : )
Sprawdiłem ten przewód podciśnieniowy i jest dobry nie ma żadnych przecieków..
A mam takie pytanie tam gdzie jest czujnik temperatury, pod nim jest taka zielona wtyczka do czego ona jest?? bo zauważyłem że tam jest tylko jeden kabelek podepniety a powinny być dwa chyba??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum