Wysłany: Sob Mar 13, 2010 22:45 [R414 1,4 97r] 3 PYTANKA
Witam!!!
1. Zaobserwowalem dzisiaj ze przy hamowaniu troche sciąga auto w prawo. Czy przyczyna jest to ze hamulce nie rowno biora,czy moze cos innego?
2. Od jakiegoś czasu (od wymiany drązkow kierowniczych) Jadąc prosto mam lekko skręconą kierownice w lewo. I tu pojawia sie pytanie. Żle ustawiona zbiezność?
3. Jak skręcam kierownice do oporu to dzieje sie cos dziwnego... Mam takie odchucie jakby auto lekko sie telepało i cos tak szumi... Spotkaliście sie z czymś takim?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 22:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Mar 2001 Posty: 99 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 23:06 Re: [R414 1,4 97r] 3 PYTANKA
RaFaLuS napisał/a:
Witam!!!
1. Zaobserwowalem dzisiaj ze przy hamowaniu troche sciąga auto w prawo. Czy przyczyna jest to ze hamulce nie rowno biora,czy moze cos innego?
Może to być , jak wspomniał kolega, nie prawidłowo pracujące zaciski. Może to być wina wadliwej pompy hamulcowej. Jedź do zakładu zajmującego się ogólnie układem hamulcowym.
Na początek sam sprawdź ciśnienie w oponach. To też może być przyczyna.
Cytat:
2. Od jakiegoś czasu (od wymiany drązkow kierowniczych) Jadąc prosto mam lekko skręconą kierownice w lewo. I tu pojawia sie pytanie. Żle ustawiona zbiezność?
Niechlujnie wykonano usługę wyminay drążków. Przestawiono Ci kierownicę w warsztacie.
Cytat:
3. Jak skręcam kierownice do oporu to dzieje sie cos dziwnego... Mam takie odchucie jakby auto lekko sie telepało i cos tak szumi... Spotkaliście sie z czymś takim?
Te dziwne dźwięki wydaje pompa wspomagania układu kierowniczego. Normalne. Możesz ewentualnie sprawdzić poziom płynu w instalacji wspomagania.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum