Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:16 [ 216si 1.6 16V 98 r. ] Szyby parowanie....
Witam...
zabardzo nie umiem pisać postów więc napisze prosto z mostu... Strasznie parują mi szyby. dzisiaj w ten ładny dzien okolo godz 17 gdy wsiadłęm do mojego auta to wszystkie szyby mialme zaparowane a przyjechał kolega i mowi ze u niego jest wszystko ok i tak jest u mnie codziennie;/ podkresle ze przednia szybe mam troche peknieta i czy moze wtym problem tkwi? bo wszyscy mi mowia ze nie;/...
co mam zrobić???
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 113 Skąd: kielce
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:19
umyj szyby(od środka) płynem do mycia garów(najlepiej kuchcikem). mnie ten zabieg za każdym razem pomaga. powtarzam czynność za każdym razem gdy myje auto w środku(co2 tyg). mozesz wysuszyc wycieraczki bo czesto sabardzo mokre lub wilgotne
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:22
Powodem parowania może być wilgoć w samochodzie (trzeba sprawdzić np. pod wycieraczkami), zanieczyszczony już mocno filtr kabinowy (o ile jest), włączony cały czas obieg wewnętrzny, zapchany liśćmi i innymi farfoclami wlot na podszybiu itp., oraz jak wspomniał kolega brudne szyby (kurz i brud, a szczególnie osad z dymu papierosowego przyciągają wilgoć).
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 23:50
W poprzednim samochodzie tez mi strasznie parowały szyby. Miałem dywaniki gumowe, więc pod nie włożyłem trzy warstwy popierowego recznika. wyciaga się w ten sposób wilgoć. po krótkim czasie pomogło. oczewiscie wymieniłem ten papier kilka razy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum