Wysłany: Nie Mar 21, 2010 11:20 [Freelander] Kilka pytań
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2002
Witam. Mam kilka pytan odnosnie tego auta. Przeszukalem forum ale niewiele znalazle. Moze ktos z Was jeszcze mi troche podpowie;)
1 gdzie znajduje sie filtr oleju i jak najlatwiej sie do niego zabrac i czy trzeba go zalac olejem przy wymianie.
2 gdzie znajduje sie filtr odmy i czy trudna jest jego wymiana... jesli ktos ma to mile widziane ilustracje
3 czy dobrym wyborem do tego diesla bedzie SHELL HELIX 10W40 czyli polsyntetyk??
z gory dziekuje za odpowiedzi:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Gru 20, 2010 23:58, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 11:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 16:29 Re: [L-R freelander TD4 2002] kilka pytan
1. w komorze silnika po lewej stronie u góry za kompem, albo w prawym tylnym nadkolu.
2. filtr odmy jest pomiędzy filtrem powietrza a wtryskami
3 10w40 lej do turbo diesla i będzie good, ja osobiście polecam oleje yacco, olej na bazie totala z naturalnymi syntetycznymi dodatkami. Parametry o wiele lepsze od mobilów, castrolów i innych.
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum