Wysłany: Nie Mar 21, 2010 14:45 [216si] Wsteczny bieg
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam...
Za kazdym razem za pierwszym razem gdy chcę jechać na wstecznym to wyskakuje mi bieg to znaczy ze skrzynia mi sie psuje?? I jak chce zmienic bieg z wstecznego i 5 to ciezko idzie... inne biegi dobrze przeskakuja
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Maj 19, 2012 12:29, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 14:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 22:57 [ 216si 1.6 16V 98 r. ] Wsteczny bieg
Witam. Co do wyskakującego wstecznego biegu, to tak jak kolega leszczu19901 napisał w roverkach to norma. Ja aby uniknąć wyskakującego wstecznego biegu przyzwyczaiłem się do tego, że podczas cofania wrzucam wsteczny bieg i przytrzymuję dźwignię zmiany biegów w tej pozycji i popuszczam sprzęgło żeby ruszyć. Wcześniej bez przytrzymywania dźwigni zmiany biegów, przeważnie bieg wyskakiwał i było słychać nieprzyjazny dźwięk ze skrzyni, a teraz jak chce wyskoczyć to tylko czuję jak po puszczaniu sprzegła dźwignia cofa się o pewną odległość jeszcze w tył i wiem, że bieg "dobrze wskoczył" i nie wyskoczy.
Sorry ale (sorry za słownictwo). Kolego miałem podobnie. Wyskakiwał mi wsteczny i dwójka. Czasem ale rzadko pozostałe. Po roku bidolenia stało się!!! Dobra teraz bez ogródek winowajcą jest (są) linka zmiany biegów!!! Oryginał ma mieć 100 i 103 cm! moja miała 105 przez co biegi nie dochodziły do końca i wyskakiwały. Po wymianie linki maszyna chodzi jak szwajcarski zegarek!!! Dla ścisłości mam rover 75 sedan z 2000 roku!!!
Edit: Usunąłem wulgaryzmy.
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sob Maj 19, 2012 11:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum