Wysłany: Nie Mar 21, 2010 16:14 [R200 1,4i 103KM 1997] Jaki filtr paliwa
Witam.
Od kilku dni kupuje filtr paliwa do mojego auta. Fachowcy w sklepach motoryzacyjnych dawali mi juz 4 rozne filtry i ani jeden nie pasuje.
Oryginalne oznaczenie to WJN 101190 - ale tego w sklepach nie bylo.
Natomiast otrzymywalem Filtrona PP942, PP 829, PP 859 i jeszcze jakis innej firmy, ktorego oznakowania nie odpisalem.
No i banalna wymiana filtra stala sie ogromnym problemem.
Moze ktos z Was potrafi podac odpowiednik Filtrona, ktory bedzie pasowal??
Z gory wielkie dzieki.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 16:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tez byl.
Rurki doprowadzajace paliwo sa podobne jak te, co w ukladzie hamulcowym.
Maja na koncu grzybki, ktore musza byc docisniete nakretka w celu uszczelnienia.
Natomiast w tych dwoch filtrach jest "dziura" i nie ma o co sie ta rurka zaprzec.
Z tym samym problemem zmagałem się przez 2 miesiące.
Nigdzie nie moglem dostać tego filtra i nie dostałem.
Internet przeczesałem cały, hurtownie też objeździłm i nic.
Do tego całego Tomiego pisałem na gg i e-mail - totalna olewka, bez odpowiedzi.
Poradziłem sobie z tym problemem dorabiając w pracy dwa nyple.
Ludzie!
Ja prosilem o pomoc w znalezieniu wlasciwego filtra.
Jak juz ustalone zostalo - duklos musial dorabiac nyple.
Wiec bardzo prosze o odpowiedzi na ten temat.
Zanim sie zapytalem to szukalem tez i tam pomocy.
Wg naszej wiedzy do silników 1.4 (8V i 16V) pasują następujące filtry:
- Filtron PP942 (nie pasuje filtr dobrany z katalogu!)
indrad,
Może miałeś coś przy tym filtrze kombinowane wcześniej? Ktoś coś przerobił itd. Pozostaje Ci chyba jedynie wykręcić ten filtr i pojechać z nim do sklepu.
W jednym sklepie juz bylem i nie za bardzo mieli ochote pomagac.
Ale tak zrobic bede musial jak piszesz.
Odnisnie zas filtra i instalacji jest calkowicie oryginalna.
Auto kupilem we Wloszech i mialo jednego wlasciciela.
Na filtrze jest napis ROVER i oznaczenie w poziomie WJN 101190, a w pionie 19672.
W jednym sklepie mi powiedzieli, ze ten samochod to porazka i ma z 7 roznych filtrow.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Sie 2009 Posty: 113 Skąd: kielce
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:57
ja ostatnio wymieniałem u siebie filtry, olej itp, i nie miałem zadnego problemu z kupnem filtra paliwa. nie znam oznaczen bo opakowanie wyrzuciłem ale napewno był to Filtron, a poprzednio zamontoewany był filtr MANa. Stary gdzie to pytałeś o ten filtr?!w sklepie gdzie sprzedawcą był jakis starzysta!!??!pzd
SNeQ [Usunięty]
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 13:02
Witam
Czy udało się w końcu rozwiązać ten problem ? Mam 214 Si 16v 103 KM 99r. i mam ten sam kłopot co kolega indrad...
Filtron PP942 ani zamienniki nie pasują a na oryginalnym filtrze pisze Rover WJN 101190
i nie piszcie już żeby najpierw poszukać a później pytać bo już straciłem nerwy i czas na wertowanie katalogów i stron internetowy, a o rozmowach ze "specjalistami" w sklepach nie wspomnę
Ja niedawno wymienialem filtr paliwa tylko ze w r 45. Problemu nie mialem zadnego. Kupilem filtr firmy Hengst. Podobno dobry. Sprzedawca mowil ze w tej samej cenie co filtrona ale duzo lepszy. Niestety oznaczen nie napisze bo pudelko zostalo w garazu.
jak hengst to pewnie H267WK
http://www.hengst-catalog...rictions=0,0,0&
ale filtry tej firmy nie są specjalnie mocno dostępne acz trzeba przyznać, że jakościowo biją filtrony i różne takie na głowę
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum