Wysłany: Sob Mar 20, 2010 16:49 [R75] Nakładka na śrubę zabezpieczającą
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam
Dzisiaj zawiozłem auto do wymiany klockow hamulcowych, okazalo sie ze przy wymianie opon gosc w zakladzie wulkanizacyjnym nie oddal mi nakladki na sruby zabezpieczajace. opony wymienialem jakies 4 miesiace temu dlatego marne szanse zebym ja u niego jeszcze znalazl w zwiazku z czym mam do Was pytanie czy jest mozliwosc kupienia samej nakladki albo jakis inny sposob odkrecenia takiej sruby ?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 19:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 16:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Kiedyś też zostawiłem kluczyk u wulkanizatora. czekał na mnie blisko 2 miechy więc może w Twoim przypadku jak się wulkanizator zorientował to również odłożył do szuflady
A co do odkręcania to też bym zaczął od wizyty w wulkanizacji. Mój magik od kół opowiadał, że ma sposoby na odkręcenie zabezpieczeń.
Jeśli nie znajdziesz nakładki, to przez rurkę w śrubę walnij kilka razy mocno młotkiem, a potem nabij w nią odpowiedniej grubości przedłużkę od klucza takiego nakładkowego, i odkręcasz kluczem, u mnie tak poszło, a śruby zabezpieczające też od razu do kosza
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 18:50
były moje 2 tematy o tym:) nawet z fotkami jak to rozkrecic:) ja wywalilem te sruby bo namordowalem sie nim znalazlem easy sposob na rozkrecanie bez;) uzyj szukajki:) moj posty o tym. brak zlodziejki czy jakos tak:)
dzieki chlopaki jeszcze nie poradzilem sobie z tym problemem ale praktycznie moge powiedziec ze jest po strachu dzwonilem do innego wulkanizatora powiedzial ze ma urzadzenie specjalnie do odkrecania takich zabezpieczen takze jutro sie u niego pojawie podobno cos takie kosztuje okolo 1000 zl (chodzi mi o urzadzenie a nie o usluge )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum