Wysłany: Pon Mar 15, 2010 00:26 Nokia 5530 - opinie
Witajcie!
Przyszedł czas na zmianę sieci, więc i telefonu... Będę musiał rozstać się z moją E51 i zmienić na jakąś inną Nokię (inny producent nie wchodzi w grę). Z tego co widzę, nokia 5530 XM spełniłaby raczej moje wymagania (WiFi koniecznie, reszta mniej ważna), ale trochę boję się dotykowego ekranu. Tu pojawia się wielka prośba do Was:
Czy macie/mieliście "dotykalski" telefon, ewentualnie ten model? Jaka jest Wasza opinia na jego temat (szybkość działania, wygoda obsługi, niezawodność).
Zgóry dziękuję za wszelkie opinie (mile widziane wady )
Pzdr. Marcinus
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 00:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem co do samej 5530 ale kumpel miał 5800 i nie narzekał, jedyny mankament, który notabene pojawia się w opiniach w sieci, to fakt, że szybko się ekran rysuje, ale tu radze nie ściągać folii ale wracając do rzeczy. Jak się bawiłem 5800 to nie zauważyłem niczego co by mnie denerwowało. Bardzo dobrze spisuje się przewijanie i tu byłem w szoku w porównaniu do Ipod'a, Samsunga czy LG. Jak tak wybiórczo czytałem opinie na necie to chwalą ten telefon, ja powiem od siebie, że jeśli w porównaniu do 5800 nie ma 3G i ma ciut mniejszy ekran to bym go brał
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
Dużo na temat tego telefonu nie moge powiedzieć bo mam go niecały miesiąc ale jestem bardzo zadowolony.Ekran dotykowy nie sprawia problemu bez wzgledu na to czy używam palców czy rysika który jest w zestawie.
Telefon działa sprawnie, szybko i sie nie zawiesza nawet gdy ma otwartych kilka aplikacji jednocześnie.Obsługuje się go łatwo nawet dla osoby która pierwszy raz ma z nim do czynienia
Porównać do innych tego typu nie mogę bo to mój pierwszy dotykalski telefon
Era chce trzymać mój numer jeszcze miesiąc...
Może w tym czasie pojawi się jakaś fajna Nokia z Wi-Fi w plusie do 100zł w abonamencie około 70-80zł? Ma ktoś jakieś info? Nokia E66 nie wchodzi w grę, bo starszy sobie ją zaklepał, ale może coś innego polecićie?
Patrzyłem, nawet chciałem kupić jakiś rok temu, ale odstraszyła mnie cena, poza tym jakoś mam niemiłe przeżycia z taśmami LCD stosowanymi w Nokiach, a z tego co słyszałem, to N95 również ma z nią problem...
Poza tym nie ma jej w ofercie
Marcinus, polecam Nokia E71, N79, N82, N95 8GB oczywiście wszystkie na symbianie.
E71 - klawiatura qwerty, wifi, aparat 3.2mpix - telefon świetny, używałem przez jakiś czas bez żadnych problemów, bateria przy średnim użytkowaniu ok 5 dni.
N79 - wifi, 5mpix z podwójną lampą LEDową, może nie wygląda ale jest bardzo lekki. Używam go 2 miesiące - telefon jak dla mnie idealny choć nie wiem czy w Erze będzie. Bateria trzyma około tygodnia przy kilku smsach i minutach rozmowy dziennie.
Nokia N82 - wifi, 5mpix z lampą ksenonową(aparat jeden z lepszych 5mpix), słyszałem o nim same pozytywne opinie.
Nokia N95 8GB - co prawda miałem wersję N95-3 NAM (na rynek amerykański) ale to praktycznie N95 8GB. Wystarczający procesor i ilość RAM, żadnych zwiech - jeśli go nie miałeś - warto.
Nokia 5530 ma dziewczyna i w zasadzie nie narzeka, ale telefon lubi się wyłączyć.
Marcinus, polecam Nokia E71, N79, N82, N95 8GB oczywiście wszystkie na symbianie.
E71 - klawiatura qwerty, wifi, aparat 3.2mpix - telefon świetny, używałem przez jakiś czas bez żadnych problemów, bateria przy średnim użytkowaniu ok 5 dni.
N79 - wifi, 5mpix z podwójną lampą LEDową, może nie wygląda ale jest bardzo lekki. Używam go 2 miesiące - telefon jak dla mnie idealny choć nie wiem czy w Erze będzie. Bateria trzyma około tygodnia przy kilku smsach i minutach rozmowy dziennie.
Nokia N82 - wifi, 5mpix z lampą ksenonową(aparat jeden z lepszych 5mpix), słyszałem o nim same pozytywne opinie.
Nokia N95 8GB - co prawda miałem wersję N95-3 NAM (na rynek amerykański) ale to praktycznie N95 8GB. Wystarczający procesor i ilość RAM, żadnych zwiech - jeśli go nie miałeś - warto.
Nokia 5530 ma dziewczyna i w zasadzie nie narzeka, ale telefon lubi się wyłączyć.
Ja za to polecam coś z serii HTC. Sam używam diamonda i jestem wiecej niz zadowolony.Windows mobile, ROMy (stworzone softy przez ludzi) do wyboru i koloru, mozna samemu go zrobic (troche wiedzy i zaparcia). Automapa, super aparat, ekran dotykowy VGA czyli 640x480, bateria przy zmienionym RadioRomie( odpowiada za sygnal wifi, BT, GPS, GSM itd) wytrzyma do ok 4-5 przy 'lekkim' uzywaniu, podczas intensywnej pracy 1-2 dni. Ostatnio z przedluzenia dostalem N97 i sprzedalem jako nowke kilka dni pozniej na alledrogo, poprostu nieporozumienie?! telefon (tyl) zrobiony z plastiku rodem z tamtego wieku,Soft..coz nie przepadam za symbianem. wiec nie bede sie wypowiadal.
Domyslam sie, ze moj komentarz jest stronniczy, ale naprawde szczerze polecam produkty HTC. Jezeli nie Wind. mobile to moze Android ? htc Hero lub nowsza ver na androidze 2.1 Htc legend
słuchaj jeśli telefon ma być do wszystkie to ok ale ja jednak wolę oddzielnie GPS radio mam w samochodzie więc też nie potrzebuję a aparat lepiej się nie będę wypowiadał .
Teraz Nokie to nie te Nokie z przed lat.
moja 5130 XM spadła z 30 cm wyświetlacz pękł brak uznania gwarancji i du... pa pa
Nie mam już takiego zaufania do Noki
a polecicie jakiś dobry łatwy telefon z bateria minimum 7 dni podczas użytkowania ?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nokia E51 teraz mam i nie zmieniałbym, ale zdjęcie sim-locka będzie mnie kosztować więcej niż nowy tel, poza tym słyszałem, że po zdjęciu locka z symbiana całość się wysypuje (jakieś różnice w oprogramowaniu podobno) a jak coś "starszego" to E50,kolega ma i sobie bardzo chwali. Kupił po bardzo ciężkich przejściach (tel służbowy), zmienił baterie (20 zł), obudowę i śmiga jak nówka Minus to brak Wi-Fi, ale jak Ci nie potrzebne...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum