Uważaj na to Alimantado, bo jeszcze ze dwa razy wyjeździsz wachę do końca i będzie
Budyn napisał/a:
filtr do wymiany bo syfu zassało
Panowie...:( Jaki syf z baku?? Przecież pompa cały czas ssie z dna baku. Bak to jedno z najczystszych miejsc w aucie Bać to należy się o pompę pracującą na sucho a nie filtr.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Panowie...:( Jaki syf z baku?? Przecież pompa cały czas ssie z dna baku. Bak to jedno z najczystszych miejsc w aucie Bać to należy się o pompę pracującą na sucho a nie filtr.
Benzyna zawiera też cząstki stałe, oraz wiele różnego dziadostwa z byle rozlewni, przelewni, z transportu, całego procesu logistycznego jaki przechodzi zanim trafi do końcowego odbiorcy, ma dość dużą ciężkość więc syf znajduje się na górze zawsze, kiedy w baku nie ma benzyny cały syf schodzi na dno i zaczyna zapychać filtr paliwa, kilka razy już słyszałem, że ktoś w ten sposób zapchał filtr paliwa, tak że co do zaufania do naftowych baronów to trzymał bym dystans
Tak się podepnę do tematu.
Jakiś czas temu wymieniałem pompkę paliwa.
Wszystko działa bez zarzutu, ale od czasu leżenia na dachu zostaje mi w baku jakieś 14 litrów a auto gaśnie, a po zatankowaniu do pełna wchodzi max 36 litrów.
Wcześniej nie zwracałem na to uwagi, ale teraz jest to trochę mnie dziwi.
I teraz takie pytanie: czy jest możliwość nieodpowiedniego włożenia pompki do baku?
Dodam, że były takie same wielkościowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum