Wysłany: Sro Mar 31, 2010 08:32 [45 2.0 2000] Czy 4l oleju wystarczą?
Witam. Przeczytałem gdzieś, że w moim roverku wchodzi ok. 4,8l oleju. Chciałbym się dowiedzieć czy to prawda, bo w większości są w sprzedaży 4l oleju? Czy mogę zakupić 4l oleju? Będzie to wystarczać?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 08:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli masz silnik 2.0 IDT to 4l oleju nie wystarczy. Sam ostatnio kupiłem 4l Castrola w promocji... i musiałem dolewać bo ledwo doszło do poziomu minimum.
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 19:51
panowie doradzcie
niedawno kupilem roverka 45 z niemczech i musze dolac oleju do silnika bo mrugla mi kontrolka i po sprawdzeniu okazalo sie ze jest za malo niestety pod maska nie ma zadnej naklejki jaki olej byl wlany. doradzcie jaki olej moge dolac.
mam rovera 45 1.8 benzyna z 2000 roku.
soviet100 [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 20:07
Mineralny . 10W 40
Ale jak Ci kontrolka aż świeci to masz bardzo nieciekawie . Ze 4 litry Ci wejdą ..
Ps zabawne historie .
Widziałem jak babka wlała olej pod sam korek i zgadnijcie jakie efekty ?
Tak samo gościu wlewał olej przez bagnet .
Raz laska przywaliła w krawężnik i urwała miskę olejową ale jechała dalej domyślacie się efektu?
Do tych silników zalecany jest półsyntetyk więc czemu piszesz o mineralnym??
ziben napisał/a:
doradzcie jaki olej moge dolac.
Kupić półsyntetyk 10W40 i wymienić razem z filtrem. Odpadnie kombinowanie co dolać żeby nie zaszkodzić. Zresztą wymiana płynów i filtrów powinna być pierwszą czynnością po zakupie samochodu.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 22:07
...koledzy i po co te niedobre emocje?? kolega miuzziker dostał prostą odpowiedź, że 4l to za mało, mało tego dostał info ile mu wlezie tej oliwy i po temacie. Ludzie święta idą, dajcie se na luz
soviet100 [Usunięty]
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 22:25
magneto napisał/a:
soviet100 napisał/a:
Głupoty mówisz
jak już to piszę, a poza tym to chyba ty piszesz glupoty pisząc:
soviet100 napisał/a:
Ze 4 litry Ci wejdą ..
a potem
soviet100 napisał/a:
wejdzie ze 2-3 litry
dla mnie 2-3 litry a 4 litry to jest różnica jeśli ty jej nie widzisz to sorry
Ale ja się nie znam bo nie jestem mechanikiem.
Nie będzie mi tutaj ślązak mówił co i jak .
i tak może kupić 4 litry bo taniej mu wyjdzie niż 2-3 x 1 litr nie sądzisz?
ps Ślązaki tak właśnie obchodzą święta kłócąc się
ps2 Ja już nie pisze w tym temacie bo to sensu nie ma .
Wymieniłem dzisiaj olej i weszło 4,2 litra. Mechanik powiedział, że samochód mi się poci, ale nie ma dużego wycieku. Nie kapie mi na drogę jak stoję czy jadę. Nie ubywa mi oleju. Co to może być? Czy to coś poważnego?
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 23:12
miuzziker napisał/a:
Wymieniłem dzisiaj olej i weszło 4,2 litra. Mechanik powiedział, że samochód mi się poci, ale nie ma dużego wycieku. Nie kapie mi na drogę jak stoję czy jadę. Nie ubywa mi oleju. Co to może być? Czy to coś poważnego?
...wymieniłeś , czy dolałeś jak wymieniłeś cały olej , to ta ilość jest ok, jeździj spoko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum