Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 22:18 [R600] Obroty spadają , silnik nie ma siły
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam,
mam do was prośbę .W temacie od razu mówię jestem zielony bo nigdy nie miałem diesla a samochód jest mojego ojca nie mój.
Od jakiegoś czasu ma on problemy ze swoim autem.
Kiedy na przykład zwalnia , dojeżdża do świateł itp. spadają obroty silnika do poziomu , że auto gaśnie . Odczuwa się też spadek mocy. Samochód nie ma tak cały czas , czasem jest wszystko normalnie i nagle dupa.
Boi się mechaników bo u nich jest dobrze i nikt nie wie co mu dolega.
Proszę was bardzo o pomoc
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Lut 17, 2011 23:35, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 31, 2010 22:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 61 Skąd: Ryki/Piaseczno
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 23:13
Warto pożądnie przeczyścić preparatem do styków elektrycznych i podociskać wszystkie wtyczki dookoła silnika ze szczególną uwagą na te przy pompie wtryskowej.
Witam,
sorki że odgrzebuję temat, ale mam identyczne objawy. Z tym, że samochód był ostatnio u mechanika i zmieniałem cały rozrząd. Czy może to mieć z tym związek? Jak gadać z mechanikiem, żeby mi nie kazał za to płacić, jeśli to jego wina?
Po wymiany rozrządu miałem też wrażenie spadku mocy samochodu, może to być źle ustawiony kąt wtrysku ?
Przed wymianą rozrządu wszystko było ok. w sensie obrotów i mocy samochodu.
Rover 620Sdi '97
dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum