też właśnie widziałem u kogoś przy siedzeniu pasażera ,wsumie chyba lepiej bo jak zacznie sie coś palić pod maską to r po lifcie niema zamka do otwierania bagażnika i bedzie dupa , moje fotki i napewno niebyło walone w pupe
[url=http://img175.images...236.jpg]Obrazek[/URL]
[url=http://img39.imagesh...237.jpg]Obrazek[/URL]
w angliku tak samo jest wiec musi tak być
U mnie jest tak samo, auto 100% bezwypadkowe. Łączenia powyżej.. tak mniej więcej na wysokości wewnętrzych górnych rogów tylnych lamp są bez pasty.
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 18:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To się dyskusja zrobiła Ciekawe te fotki, widać że fabryka różnie robiła..
wystarczy porównać zdjęcia od Markzo oraz apples (bardzo podobne) do zdjęcia od domel-x. Obstawiam, że auto które oglądałem było kombinowane, chociażby z przyczyny o której pisał henryk, czyli o rdzy.
Dodatkowo, niestety nie napisałem o tym - wybaczcie, źle był spasowany tylny lewy klosz lamp.
Co do tematu gaśnic w aucie - uważam, że to nie potrzebne aby gaśnicę wozić w kabinie pasażerskiej, lepiej w bagażniku. Dlaczego? Przykład kolegi apples dobitnie o tym świadczy Jest jeszcze jeden powód, podczas wypadków gdy auto (lub) auta zaczynają płonąć to ludzie nie potrafią prawidłowo użyć gaśnicy (stres, nerwy i nieznajomość obsługi).
Potem strażacy - jak ugaszą płomienie - wyciągają z rowów kilkadziesiąt gaśnic z czego żadna nie bywa użyta poprawnie.[/b]
Ostatnio zmieniony przez mike-l Pią Kwi 02, 2010 21:29, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Pią Kwi 02, 2010 21:07
Jeżeli chodzi o gaśnice, to na rysunku uchwyt gaśnicy na środku ma zamykaną obejmę. I tu apples ma rację - uchwyty u nas spotykane najczęściej takiej obejmy nie mają i gaśnica może wylecieć z uchwytu.
Co nie zmienia faktu, że przewidziane w R75 miejsce na gaśnicę jest pod fotelem pasażera.
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 15:08
Z tego co wiem to gaśnica powinna znajdować się z przodu po stronie pasażera.
U mnie jakoś nie widzę miejsca aby ją zamontować i wisi na ściance w bagażniku.
_________________ Był --> Rover 400 1.6 LPG 1999
Jest --> Audi A4 Avant 1.8T LPG 1999
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum