Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 21:54 [Freelander] Centralny nie otwiera.. DOŚĆ PILNE...
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam... Mam nastepujacy prolem centralny zamek w aucie nie otwiera... zamykac zamyka jak wsciekly ale otworzyc juz nie chce wyjalem caly mechanizm i wszytsko wyglada ok silniczek dziala bo nawet jak sie zamyka to slychac jego prace, moge wstawic zdjecia zamka w razie co
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Gru 21, 2010 21:32, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 21:54 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
To weź sprecyzuj problem, bo teraz to już nie wiem co Ci otwiera a co nie.
Napisałeś, że centralny nie otwiera, a w moim rozumieniu znaczy to że wogóle nie otwiera nic.
myślę że najprościej i najpewniej to wymienić siłownik
_________________ R25 sprzedany | Mazda 3
win32 [Usunięty]
Wysłany: Sob Kwi 03, 2010 14:24
W jakim celu wymieniać siłownik skoro zamyka drzwi? Skoro działa w jedną stronę, działa i w drugą.
Najprawdopodobniej siłownik nie dostaje sygnału otwierającego drzwi. Nie mogę teraz zerknąć na schemat , ale one idą oddzielnymi kablami.
trzeba zdjąć boczek, i zmierzyć multimetrem czy pojawia się sygnał w kostce - na pomarańczowych i fioletowych kabelkach.
Na szybko sprawdź czy nie przetarł się przewód w tej gumowej rurce która łączy drzwi z nadwoziem.
Czy drzwi się otwierają po wciśnięciu przycisku w kabinie ? .
Napisz proszę rocznik i czy to przekładka czy nie - to napiszę ci dokładnie przewody i lokalizację złączek, oraz ewentualnie jak je otworzyć od wewnątrz jeżeli są zamknięte superlockiem.
win32, wyjmowalem zamek, silnik kreci w obie strony tylko po prostu jakas zapadka nie porusza ramieniem i nie otwiera drzwi, silownik w 100% sprawny, jesli ktos z Was ma foto jak oddzielic silownik od zamka to bardzo bym poprosil a rocznik to 2002 przekladka ...
Mam ten sam problem. Mianowicie wszystkie drzwi zamykają się z pilota, z przycisku w aucie tylko tylne. Problem polega przy otwieraniu z pilota i przycisku otwierają się tylko tylne drzwi, a przednie już nie. Wszystko zaczęło się parę dni temu. Najpierw odmówił posłuszeństwa lewy zamek a potem prawy. Otwieram obecnie tylko z kluczyka. Moja wersja do europejczyk. Gdy wciskam pilota parę razy wydaję mi się, że słyszę prace siłownika. Na schemacie w ravie centralny jest rozpisany na 4 strony:O Czy siłownik występuję osobno czy razem z zamkiem drzwi? Czy można dołożyć siłownik uniwersalny?
Ostatnio zmieniony przez orzec_h Czw Lis 01, 2012 18:01, w całości zmieniany 1 raz
Czyli rozumiem że otwierają się tylko tylne drzwi a z przodu nie otwierają się żadne ani kierowcy ani pasażera.
Siłownik jest w zamku i raczej nie ma sensu dokładać uniwersalnego.
A czy jak zamykasz z pilota to może zatrąbi raz.
Czy próbowałeś kilku zamknięć i otwarć z kluczyka z zamku.
Miałem taki objaw jak się źle ustawił bębenek w drzwiach z zamkiem.
dokładnie. Nie otwierają się kierowcy i pasażera. Za drugim kliknięciem pilota otwierają się tylne. Nie trąbi przy zamknięciu. Drzwi są dobrze zatrzaśnięte. Próbowałem zamknięcia i otwarcia z kluczyka po parę razy. Spróbuję jeszcze przy CCU po dopychać wtyczki.
Szukam rozwiązania dlaczego prawie w jednym momencie poleciały dwa przednie zamki??? to jest zastanawiające. Pytanie gdzie szukać odpowiedzi w elektryce?
[ Dodano: Czw Lis 01, 2012 12:17 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Trzymając rękę na poszyciu drzwi i otwierając z pilota czuję delikatne wibrację, jak by coś tam się ruszyło? Gdy otwieram z kluczyka to tylko drzwi kierowcy się otwierają... Gdy zamykam z kluczyka to wszystkie się zamykają.
Macie jakieś pomysły? Który przewód sprawdzić?
[ Dodano: Czw Lis 01, 2012 18:02 ] Z przycisku w aucie otwieram i zamykam tylko tylne drzwi[b][/b]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum