Witam,
Zima sie juz skonczyla, mamy wiosne. Moj samochod glosnym pomrukiem dal mi do zrozumienia, ze pora wymienic tlumik. W tym momencie zwracam sie do Was z prosba o opinie. W glowie mam kilka opcji, ogolnie rzecz ujmujac chce uklad zrobic raz i porzadnie.
1. Kupic oryginalny wydech w UK [w sklepie internetowym badz ebay.co.uk - tutaj moze podrzucicie jakis link do strony]
2. Kupic zestaw z nierdzewki, sportowy dedykowany pod MG ZSa na ebayu
3. Udac sie do naszego warsztatu, tutaj mam polecony http://www.gawronscy.slask.pl/ prosze o opinie, ewentualne linki do innych warsztatow. W tym przypadku jednak obawiam sie, ze nawet gdy tlumiki beda dobre i rury z nierdzewki to i tak na spawach szybko 'puszcza'
4. Udac sie na gielde do Gliwic i wziac pierwszy lepszy [tanszy] do ZSa
Prosze o opinie. Jako, ze zastanawiam sie nad wersja 'lekko' mruczaca prosze rowniez o Wasze zdanie nt. wersji sportowych [czyt. lekko sportowych, nie chce buczec po osiedlu ale chcialbym od czasu do czasu wydobyc pomruk z V6tki]
Osobiscie sklaniam sie aby nabyc oryginal, gdyz z niewielkiego doswiadczenia wiem, ze oryginaly wytrzymuja naprawde dluuugo [w MG wyglada na to ze ma 8lat]. Nawet w Polonezie ojca oryginaly poszly po 6 latach. Pozniej to juz robota co 2 latka
Pzdr D@n!el
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 01, 2010 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Miałem taki problem w mojej mazdzie.Oryginał kosztował bardzo duzo a zamienników nie było.Po odwiedzinach kilku warsztatów gdzie nie potrafili mi pomóc pojechałem do firmy Michael Auto tuning czy jakoś tak w Żorach na ul. Rybnickiej i tam w miejsce starej rury wmontowali mi rurę dopasowaną z kilku różnych modeli i zespawaną tak że wygladalo jak oryginał.Po tym zabiegu byłem na 200 zeta do przodu a rura po 3 latach użytkowania ma się dobrze.Żadnej rdzy na spawach itd.
Jedyny minus to to że musiałem się umawiac na termin chyba z miesięcznym wyprzedzeniem ale było warto.
Wymieniałem tłumik + złącze elastyczne rok temu i byłem bardzo zadowolony. Zadzwoniłem i 2 dni później byłem już na wymianie. Usługa szybka, sprawna i rozsądnie skalkulowana. Kilku moich znajomych, znajomi znajomych itd. naprawiali tam układy wydechowe i byli bardzo zadowoleni. Zadzwoń, zapytaj. Ja szczerze polecam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum