witam mam pewien problem z wentylatorem. wentylator na krótko podpięty chodzi . po odpięciu kabla od czujnika wentylatora ,wentylator powinien się kręcić non stop a wentylator nie daje oznak zyćia sprawdzałem bezpieczniki i są OK. wiec tylko co mi pozostaje to przekaźnik od sterowania . Chyba że coś pominołem?? proszę o pomoc bo zaniedługo wiosna idzie i pasuje z tym zrobić. pozatym auto nie zagrzało mi się jeszcze do takiej temperatury przy której powinien się on załączać no ale jak nie chodzi pod odpięciu od czujnika to chyba coś jest nie tak. Czujnik który odłączyłem był brązowy i jest naprzeciwko chłodnicy dwa kabelki z niego wychodzą czekam na odp z góry dziękuję
_________________ koniu
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 19:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
pominąłeś ortografię
masz klimę czy nie masz??
jeśli masz, to za wentylator odpowiada zespół przekaźników na prawym kielichu (takie pudełko z kabelkami wychodzącymi w dół) jeśli nie masz, to przekaźnik jest w puszce bezpieczników pod maską, i możesz go podmienić z jednym z sąsiednich... oczywiście jest jeszcze taka możliwość jak przerwany kabelek gdzieś po drodze... to najtrudniej wynaleźć
[ Dodano: Czw Kwi 08, 2010 00:10 ]
kamax_19 napisał/a:
W obudowie od wentylatora...??
nie, na prawym kielichu masz taką czarną plastikową puszkę, w której są przekaźniki wentylatorów... ale tylko jeśli masz klimatyzację...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Klimy nie mam ale sprawdzałem czy wogóle działa jak się kable razem zewrze to kręci a jak sprawdzić czy przy wysokiej tem. "wody" wiatrak się włączy..??
Wysłany: Nie Kwi 25, 2010 19:20
Witam! czy najlepszym sprawdzenie czy wentylator chłodnicy chodzi dobrze jest: odpięcie od czujnika temperatury i jesli pracuje cały czas to wszystko jest OK?u mnie tak jest! Prosze o pomoc, poniewaz chciałbym sprawdzić czy dobrze pracuje:)
Mam pytanie odnośnie wentylatora chłodnicy. Niedawno wymieniałem ten wentylator (po awarii zimę przejeździłem bez). Teraz jak przejadę dłuższą trasę wentylator się włącza, ale zaraz jak zgasze silnik to on też przestaje działać. Czy nie powinien chłodzić jeszcze przez jakiś czas? Może źle mi coś podpięli? mam r220 sdi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum