Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 09:16 [R620] Luz i stuki w kolumnie kierowniczej
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam
Mam takie problem od samego początku w układzie kierowniczym miałem luz objawiający się tym że podczas przejazdu po nierównościach ( tory kolejowe, bruk) w kabinie słychać było stuki dochodzące z samej kolumny kierowniczej. Po wymianie kompletnego zawieszenia drążki, wszystkie tulejki, wahacze górne itp. Problem nadal występuje. Sama przekłądnia została sprawdzona. Dodatkowa informacja to gdy ustawi się kierownice w jej najwyższej pozycji wtedy słychać stuki ale jak obniży się ją choćby o pół centrywetra to są wyraźnie mniejsze a i luz podczas kręcenia znika. Co to może być?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 14:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 09:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wychodzi na to że poprzedni własciciel sporo kręcił kółkiem.
Moga być dwie przyczyny usterki, pierwsza że Twój R ma o wiele wiecej przlatane, mój ma 370 tys (z czego sam zrobiłem 240 tys) i wsystko gładko biega. Druga że Twój R miał dzwona czołowego i mogło ruszyc kolumnę.
Sprawdź to
_________________ "DIESEL kopci, DIESEL kadzi, DIESEL nigdy Cie nie zdradzi"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum