Stary temat, ale chcę go odświeżyć gdyż wczoraj zauważyłem że w tylnym prawym kole brakuje mi powietrza i je dopompowałem. Po przyjeździe do domu zauważyłem że chyba powietrze uchodzi bo koło znów jest jak by niżej niż pozostałem. Sprawdzając ciśnienie we wszystkich kołach wyszło mi że przenie koła miały 3,7 a tylne ( lewe ) 3,2. W instrukcji wyczytałem że powinno być 2,1 i 2,2 tak też zrobiłem i pospuszczałem z kół powietrze. Jeździ się znacznie lepiej i samochód nie jest już taki twardy na dziurach.
Mam pytanie czy jak jest zbyt duża ilość powietrza w oponach to czy ma to wpływ na zwiększone zużycie paliwa? Bo wiem że jak jest za dużo powietrza to szybciej zużywa się opona.
Po przyjeździe do domu zauważyłem że chyba powietrze uchodzi bo koło znów jest jak by niżej niż pozostałem. Sprawdzając ciśnienie we wszystkich kołach wyszło mi że przenie koła miały 3,7 a tylne ( lewe ) 3,2.
sprawdzałeś ciśnienie zaraz po przyjeździe?
bo jeśli tak to będziesz miał błędne pomiary ciśnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum