Zamierzam wymienić klocki hamulcowe i wobec tego mam prośbę: czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy te klocki są w miarę dobre:http://www.allegro.pl/item985130733_klocki_hamulcowe_honda_civic_rover_200_400_przod.html
one są firmy Konako, czy ktoś ich używa, a jak nie to jaką firmę najlepiej wybrać w miarę rozsądnej cenie.
I druga sprawa jednocześnie chce wymienić łożysko z przodu i znalazłem niemiecki zamiennik, ale pewien mechanik powiedział mi, że raczej nie będzie pasować tylko te japońskie i roverovskie, czy ktoś może powiedzieć czy to prawda czy mogę śmiało kupować to niemieckie??
_________________ Kiedyś będę miał R75:)
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 11:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
grisza23, moim skromnym zdaniem to sa to jakies byle jakie klocki z japonii, a ze widnieje japonska nazwa na opakowaniu to niby swietny produkt z kraju kwitnacej wisni i ciut drozej kosztuje.
Zdaj sie na sprawdzone produkty, ktore swietnie dizlaja i co najwazniejsze nie piszcza takie jak trw, mintex, ate, ferodo czy ebc (teraz na allegro mozna dostac rowniez produkty ebc ultimax czyli jakosci oem w rozsadnych cenach - jeszcze rok temu nie bylo tego i ebc ultimaxy sciagnalem sobie z anglii)
Co do łożyska to nie wiem czy pasuje czy nie ale niemieckie zamienniki sa dobrej jakosci
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Na takich elementach jak klocki nie można oszczędzać. Poszukaj klocków Mintexa, TRW lub ATE. Stówkę trzeba wydać, ale na bezpieczeństwie nie można oszczędzać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum