Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 17:16
Nie zgadza sie cos... Zadzwonilem do brata, na szczescie wlasnie wszedl do domu i mogl sprawdzic w Rave'iei. Faktycznie to numer 13, ale nie 7,5A lecz 15A i jest to drugi od lewej w gornym rzedzie, ale jest on rowniez odpowiedzialny m.in. za lusterka, ktore dzialaja. Zreszta bezpiecznik nie jest przepalony. Wyglada na to, ze podawales mi bezpiecznik nie od R45... Cholera, teraz sam nie wiem co to moze byc Czy jest jakis przekaznik od wentylatora nawiewu?
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 19:09
Jestem już w domq... Tak, nawiew nie działa na każdym biegu, głucha cisza. Co to może oznaczać jeśli to nie bezpiecznik? Jutro jadę do Kielc rano, ale koło 14 powinienem wrócić więc bym odwiedził jakiegoś elektryka, ale dobrze by było gdybym mu naświetlił cokolwiek, bo ciężko w Radomiu o dobrego mechanika dla "R"
musiałbys sprawdzić ten rezystor nawiewu w moim roverku znajduje się pod schowkiem naprzeciwko pasażera z przodu u Ciebie zapewne będzie mniej więcej w tym samym miejscu zdemontuj schowek będziesz miał coś mniej więcej jak skrzynk ai u góry bądź gdzies z boku wciśnietą wtyczke w to wyciągnij ją i odkręc to gdzi ebyła wczepiona wyciągnij ją i sprawdź czy nie poprzepalały CI się sprężynki które się tam znajdują jak po odkreceniu wyciągniesz je...pokombinuj coś sam być może to o to chodzi i szkoda jechac do elektryka wymiana jest banalna
Wysłany: Wto Kwi 13, 2010 20:11
Zgłupiałem Właśnie wybrałem się na Statoil sprawdzić ciśnienie w oponach. Jakież było moje zdziwienie gdy włączyłem nawiew, bo... zadziałał Działa na każdym biegu bez problemu. Coraz bardziej mnie to auto zaskakuje, niestety większość w złych momentach i przeważnie na minus...
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 14:28
darek_wp napisał/a:
PopaY nawiew zasilany jest jeszcze przez przekaźnik - może on się zawiesza?
Tak właśnie pomyślałem, ale dokładnie nie wiem który to przekaźnik. Pod maską jest jakiś przekaźniczek do klimatyzacji, ale nie ma nic opisanego jeśli chodzi o sam silnik nawiewu i nie wiem do końca co teraz z tym robić. Faktycznie wygląda na to, że coś się zawiesiło, bo od wczorajszego wieczora nawiew działa.
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 16:15
Nie wiem dokładnie jak w 45 ale w 416 przekażznik od wentylatora jest umieszczony za schowkiem na tunelu środkowym. Wg rave u Ciebie powinien być w bezpiecznikach pod maską.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum