Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 12:37 [R75] Wgrywanie softu silnika
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Gdzie w okolicach Wejherowa mogę wgrać nowe oprogramowanie do silnika? PS. Czy spalanie gazu na poziomie 13-14l pokazywanej przez komputer na obwodnicy przy stałej prędkości 120 km/h to nie za dużo?
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Lis 29, 2010 00:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 12:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy spalanie gazu na poziomie 13-14l pokazywanej przez komputer na obwodnicy przy stałej prędkości 120 km/h to nie za dużo?
Za dużo. 2.5 przy takiej prędkości pali mi ok 8-8.5 l benzyny. Sprawdź szczelność kolektora ssącego (nie syczy,nie gwiżdże?) a w szczególności montażu wtryskiwaczy LPG.
criskrzysiu napisał/a:
Gdzie w okolicach Wejherowa mogę wgrać nowe oprogramowanie do silnika
W Twoich okolicach nie kojarze żeby ktoś z pojęciem miał T4. Może koledzy pomogą. Możesz też popytać w serwisach Land Rovera i BMW. Ja wgrywałem nie dawno nowe mapy (2006 rok) u PHJOWI'ego.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Ja wgrywałem nie dawno nowe mapy (2006 rok) u PHJOWI'ego.
Zukowaty, ile kosztuje takie wgranie map? będę chciał jechać na wymianę rozrządu do PHJOWI'ego i może przy okazji wgrałbym te mapy. Czy one pomagaja tylko przy spalaniu?
Ja korzystałem z TestBooka tutaj - pracuje tam jeden człowiek, niejaki Pan Rafał który ma pojęcie jak obsługiwać tę maszynę. Co do możliwości zmiany oprogramowania musiałbyś zadzwonić i się dowiedzieć.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
Owcze ja wymieniałem w Rumi w swoim rozrząd za 500 pln. W DAKR BMW. Pracuje tam Pan Andrzej który kilka lat spędził w Kuleszy jak jeszcze był to ASO Rovera mają pojęcie. Niestety testbooka nie posiadaja..
Soft od JOWIEGO obniża zużycie paliwa. Nie słyszałem żeby ktokolwiek kto u niego wgrał narzekał na ten soft, a nie jestem pewien ale chyba na forum byłem pierwszy co u niego wgrał do dziś mam spalanie że aż czasem trudno uwierzyć. No ale ja generalnie oszczędnie jeżdżę.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
I głównie przelotowe do miasta Mi 2.5 na tej trasie też pali 8-8.5l No ale jeździłem Twoim kawałek po mieście i rzeczywiście mniej pali niż normalne 2.0.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum