Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 14:47 [r214si + 3D 1996 ]problem po wymianie opon
Witam wymienilem zimowki na letnie sam i po wymianie przy wiekszej predkosci lekko kierownica drzy. Jednak to nie jest wielki problem bo po kilku dniach w tylknym kole zaczeło strasznie piszczec przy jezdzie;/ co to moze byc ? klocki wymienialem rok temu a problem pojawil sie po wymianie ?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 14:47 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mi lewa przednia opona robi trrry trrry trrry i im szybciej jadę tym szybciej "tryta", natomiast jak cofam i skręcam w prawo jednocześnie to coś z tyłu po prawej zgrzyta i brzmi jak tarcie metalu o metal. Obejrzałem wszystko i felga do zacisku ma jeszcze dobre 5 cm na zimówkach ten objaw nie występował (felgi stalowe 14 caliyopony 175/65) a letnie 15 cali (oplowskie), opony 195/50.
może nie tyle co felga krzywa ale może być wina opon, może jakiś splot puścił w oponie, ja miałem podobnie tylko u mnie samochód robił dziwne ruchy góra dół czułem się jak bym jechał samochodem na kwadratowych kołach, po wymianie opon na drugie nowe problem ustąpił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum