Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 16:59 [Freelander] Wyciek a zmiana oleju
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
witam
mam zamiar zmienic olej i zastanawiam sie na zmiane na olej 15w40 ponieważ prawdopodobnie mam wyciek od strony sprzegla na wale czy ten olej moze zatrzymac wyciek??
czy to nie ma sensu i trzeba rozwalac silnik zeby wymienic simering co myslicie??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 22, 2010 00:06, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 16:59 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Kraków-Krynica
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 17:16
Myślę,że nie ma sensu jeździć i wyciekiem oleju i lepiej usunąć usterkę gdy nie dzieje się nic poważniejszego.No chyba,że to minimalny wyciek.Wątpię żeby ten olej jej zapobiegł.A dodatkowo jak olej dostanie się do tarczy sprzęgłowej,to narobisz sobie więcej problemów.Ale to tylko moje sugestie.Pozdrawiam.
powpieram kolege benola, lepiej wyciek teraz usunac i jezdzic dalej na oleju na jakim jezdziles, bo watpie zeby zmiana oleju ktory po nagrzaniu bedzie i tak rzadki zniwelowal ten problem, moze to wcale nie jest olej z silnika tylko ze skrzyni ...
olej ze skrzyni ma specyficzny zapach
poza tym jak jest czarny ( przepracowany ) to raczej jest silnikowy ( chyba ze w silniku czesto wymieniany jest )
_________________ '99 r400 16k16 sedan JFR na czesci ( anglik ) pytac na priv
Nie zmieniaj, jak ja kupiłem frelka to był wlany 15w40 i źle ten silnik na nim pracował, wylałem to i dałem 10w40 i się poprawiła praca, klepały mi zawory, hehe a co do tych silników zawsze cieknie gdzieś olej przynajmniej mnie ale to inksza inkszość
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum