Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Ktos pisal o tym problemie ale juz sie wyjasnilo u mnie jest nieco inaczej.Przy zalaczaniu alarmu migaja tylko kierunki a syrena milczy.Myslalem ze jej nie mam ale dzis sie do niej dostalem podlaczylem do aku i dziala.We wtyczce ktora sie podlacza do syreny brak napiecia a oprocz tego obok lezy luzno jeszcze jedna wtyczka nie wiem od czego.Bezpiecznik sprawdzalem nr 31 przy nogach pasazera tez oki.Gdzie dalej szukac??
Tak to wyglada
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lis 28, 2010 23:44, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 15:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 15:56
Na czym polega problem?
U mnie jak zamykam też nie ma sygnału, a migają tylko kierunki. Jest to prawidłowe. Jak chcesz sprawdzić czy działa prawidłowo alarm to porostu otwórz drzwi jak jest uzbrojony.
tak zrobilem.Pozamykalem wszystko oprocz komory silnika uzbroilem zamigaly kierunki i spokuj.Nacisnalem nastepnie czujnik zamkniecia pokrywy silnika ,kierunki zaczely migac ale sygnalu nie bylo.Wydaje mi sie ze kiedy migaja kierunki powinna wlaczyc sie tez syrena
[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 17:24 ]
no i co apples poradzisz cos?bo fura stoi pod blokiem
zrobilem jak poradziles ale niestety mrugaja tylko kierunki.Trabke podlaczylem do aku i jest sprawnana 100%
Musisz podłączyć auto pod T4 bo wygląda że masz coś namieszane, taka syrena wiem że ma coś wspólnego z spryskami reflektorów i może ktoś coś namieszał, albo może miałeś kiedyś spryski lamp a teraz nie masz...
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
kilka dni temu podpiolem.Nic nie widzial oprocz nie dzialajacej pompy.Cholerka trabka dziala a napiecie nie dochodzi jak sie nie da to pikus mam inne wazniejsze problemy.Dzieki serdeczne za dobre checi.Na zlocie sie widzimy?
T4 jest w stanie sprawdzić alarm czy działa prawidłowo wiem bo mi PHJOWI sprawdzał. Planuję być na zlocie ale u mnie pewne to jest na 2 dni przed terminem
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Pią Kwi 23, 2010 18:47
W R75 są różnice w instalacjach alarmów. Podstawowy to z klaksonem niskotonowym zasilanym przez bezpiecznik 28 i powodujący dźwięk przez podanie minusa ( BCU ) na przekaźnik.Ze zdjęcia wynika grota10,że taki jest u Ciebie.
sknerko napisał/a:
taka syrena wiem że ma coś wspólnego z spryskami reflektorów
sknerko, masz rację ,bo jest z modułem w grodzi i zasilany z bezpiecznika 31 z wykorzystaniem przekaźnika sprysków reflektorów ( jest wspólny dla sprysków i alarmu ).Bardziej rozbudowane to z syreną BBUS lub dodatkowo z ochroną ultradźwiękową w kabinie.
Alarmem steruje BCU z udziałem modułu GM6 (immo ). Węzeł '' masy " jest w słupku prawych przednich drzwi przy zaślepce gumowej.i
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum