"Tragicznie przerwane życie Prezydenta RP, śmierć elity patriotycznej Polski, oznacza dla nas jedno: musimy dokończyć Ich misję. Jesteśmy Im to winni, jesteśmy to winni naszej Ojczyźnie. Choć pogrążeni w bólu i żałobie, związani wieczną pamięcią o stracie, mamy obowiązek wypełnić Ich testament."
- "Polska to nasze wspólne, wielkie zobowiązanie. Wymagające przezwyciężenia także osobistego cierpienia, podjęcia zadania pomimo osobistej tragedii. Dlatego podjąłem decyzję o kandydowaniu na urząd prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Mam w tej decyzji wsparcie rodziny - oświadczył prezes PiS."
Co do tego newsa, powiem tak - miałam wątpliwości, czy iść na wybory, ale teraz na pewno pójdę i moim kandydatem z pewnością nie będzie Jarosław Kaczyński.
Obawiam się tylko, że tragedia będzie służyła PiSowi do podwyższenia sobie słupków sondażowych. Mam nadzieję, że nie posuną się do tego i że nie będą się kreowali jako PiS - "Partia Naznaczonych" czy ostatni bastion wolnej Polski, w której poprzedni przywódca zginął śmiercią męczeńską.
Mam nadzieję, że nie posuną się do tego i że nie będą się kreowali jako PiS - "Partia Naznaczonych" czy ostatni bastion wolnej Polski, w której poprzedni przywódca zginął śmiercią męczeńską.
Niemożliwe, to będzie ich główna karta przetargowa, na którą niestety na fali "tragedii smoleńskiej" da się złapać cała masa społeczeństwa
Ich głównym hasłem będzie "męczeńska", "bohaterska" śmierć największego patrioty RP.
Ewentualna wygrana J. Kaczyńskiego będzie kontynuacją nieudolnej, kompromitującej prezydentury z dodatkiem żenady w postaci kota jako małżonki. W zamian tego będzie mógł się pochwalić i zaoferować całą paletą haków (przynajmniej w gadaniu), pomówień i oskarżeń, których nie zawaha się użyć nawet jako głowa państwa.
Z drugiej zaś strony dla zwolenników Prawa i Sprawiedliwości to jedyna słuszna i naturalna kandydatura, więc wcale mnie ona nie dziwi.
Pozostaje liczyć na rozsądek, chłodną i uczciwą kalkulację niewykorzystanej, skompromitowanej (moim zdaniem) prezydentury przedstawiciela PiSu przez nasze społeczeństwo.
Lista wyborcza zamknięta, kandydaci też są, jest ich zbyt wielu, będą odpadać, co jest zrozumiałe. Chodzi tu o nagarnięcie głosów i po wycofaniu się z kandydatury wskazanie na kogo wyborcy mają głosować... Można tylko powiedzieć, że jest to nieetyczne bo nie jest to niezgodne z prawem - niestety...
Uważam, że lekkim przegięciem byłoby wykorzystanie śmierci Lecha przez Jarosława do swojej kandydatury, moim zdaniem nikt z PiS się do tego nie odważy, bo jest to bardzo negatywnie postrzegane przez społeczeństwo, które zawsze doszukuję się drugiego dna.
Czy to dobrze, że Jarosław startuje? uważam, że dla partii jest to jedyny słuszny kandydat, który ma szansę, a i Polska nie zginie z potencjalnym Prezydentem Jarosławem, jeśli ktoś ma jakieś konkretne zarzuty pod względem jego kandydatury, to warto by jakieś przedstawił.
Nóż mi się w kieszeni otwiera jak słyszę, że Lepper też kandyduje możecie być pewni, że mój głos nie trafi na jego kartę, ani na kartę jakiegoś komunisty,bo na wybory pójdę jak najbardziej i każdego zachęcam
Jak wygra to się pochlastam...
Z całym szacunkiem dla ś.p. Lecha, ale czekałem z niecierpliwością, aż jego kadencja się skończy i nie chcę mieć powtórki z rozrywki. Poza tym Jarek jest gorszy...
Do tej pory jego 'zlecenia' były trochę "łagodzone", choćby przez panią Marię. Jak sam zacznie się wypowiadać (sic!), to stosunki z Rosją, jakie by nie były, to i tak się pogorszą; Niemcy znów będą be, Traktat Lizboński, UE i NATO ? Wystąpimy
Mietkowski napisał/a:
Mam nadzieję, że nie posuną się do tego i że nie będą się kreowali jako PiS - "Partia Naznaczonych"
Jaką nadzieję ? Wczoraj się urodziłeś ?
Przeczytaj cytaty wyżej "musimy kontynuować misję ... ble ble" :<
Na takie postępowanie nasuwa się tylko jedno określenie, ale na razie go nie przytoczę, poczekam. Dam im szansę, bo może to teraz, to przejęzyczenie ?
ja tam głosuje na Leppera, szkoda że Kononowicz nie startuje od Was z Białegostoku
panowie bądźmy poważni Lepper wytępi wszystkich szkodników narodu, wygoni Bacerowicza i zostanie tylko wolna polityka łapówkarstwa i kurexxxxxa. Każdy kto czuje się Polakiem powinien być odpowiedzialny za swój kraj i naród.
Na kogo jeszcze byście nie głosowali oprócz Jarosława?
Do tej pory jego 'zlecenia' były trochę "łagodzone", choćby przez panią Marię.
Dokładnie, przyznam szczerze, że zdałem sobie z tego sprawę tak naprawdę dopiero teraz, gdy media przedstawiały w samych superlatywach (mocno pod publiczkę) parę prezydencką. Zdecydowanie p. Kaczyńska łagodziła i studziła nieco zapędy prezydenta, będące wynikiem poleceń wydawanych za jego plecami przez brata Jarosława.
W przypadku potencjalnego prezydenta J. Kaczyńskiego zabraknie takiego "buforu bezpieczeństwa" i będzie to, co pisze Paul,
Paul napisał/a:
Jak sam zacznie się wypowiadać (sic!), to stosunki z Rosją, jakie by nie były, to i tak się pogorszą; Niemcy znów będą be, Traktat Lizboński, UE i NATO ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum