Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 16:09 [Rover 45] problem z numerem silnika
Witam,
Problem polega na tym że muszę wymienić silnik w moim Rover 45 a nie wiem jaki będzie pasował:...
W dowodzie rejestracyjnym samochodu mam podane że silnik jest 1.6 16v na wtrysku, natomiast po sprawdzeniu nr na silniku : 14K4FN50 okazuje się że mam najprawdopodobniej silnik 1.4. Podejrzewam że poprzednio w tym samochodzie był silnik 1.6 ale ktoś wymienił na 1.4.
Czy jeśli się mylę i w tym samochodzie był od początku silnik 1.4 a chciałbym teraz założyć silnik 1.6 to czy będzie pasował i będzie wszystko ok?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Pafi
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Wto Kwi 27, 2010 17:08, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
popraw temat na zgodny z zasadami kącika bo Cie kasjo opieprzy
pafi86 napisał/a:
W dowodzie rejestracyjnym samochodu mam podane że silnik jest 1.6 16v na wtrysku, natomiast po sprawdzeniu nr na silniku : 14K4FN50 okazuje się że mam najprawdopodobniej silnik 1.4. Podejrzewam że poprzednio w tym samochodzie był silnik 1.6 ale ktoś wymienił na 1.4.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum