Jak naprawiliście u siebie tę wiązkę? bo mnie też to czeka,choć ściągałem ten gumowy wężyk i nic nie widzę poza tym nie mogę wyjąć przewodów z nadwozia,bo z klapy jakoś pociągnę. Alarm się włącza, ciągle pali się bezpiecznik od spryskiwaczy, szyb i wycieraczek, tylko czekam, aż światła przestaną działać:/
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 30, 2010 12:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
podciagnij uszczelkę klapy i zdejmij na siłę ten plastik co przykrywa prawy tylny słupek od środka auta, wtedy zobaczysz wiązkę. Skuteczna naprawa to wstawienie dodatkowego kawałka przewodu, najlepiej jakiegos z możliwie miękką izolacją (mozesz wrzucić do zamrażarki kilka rodzajów i zobacz który na mrozie będzie najmniej sztywny ) wlutowujesz te kawałki (20 - 30 cm) w każdy przewód z wiazki i miejsca łączeń chowasz w klapę i w słupek, tak że by na zgięcie pracował ten nowy przewód. i np raz do roku przesuń ten przewód o 2cm. będzie spokój na lata
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum