Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 16:09 [R214Si 1.4 16V 97r] podnosząca się temperatura
witam! Mam mega problem! ostatnio podnosiła mi się w Rover'ku temp. na full po przejechaniu nie dużych odcinków na ciepłym silniku. Okazało się że padł Termostat, po wymianie po dwuch dniach jazdy w cyklu miejskim zaś ta sama bajka Woda się gotuje i cały czas ubywa wody ! dodam iż na zimnym silniku jak włącze ogrzewanie to normalnie grzeje natomiast gdy temp. się podnosi i włącze ogrzewanie wieje cały czas zimnym powietrzem, zauważyłem że rura (górna od chłodnicy jest gorąca a ta dolna rura zimna?! woda w zbiorniku się wręcz gotuje.
Myslicie że zaś poprostu padł termostat czy pompa wody do wymiany??? a może przetkany gdzieś obieg wody?
Może ktoś miał podobną sytuację?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 16:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Nie wymieniałem płynu.. to było tak że poprostu jechałem trasą zapakowanym autem, i po przejechaniu jakiś 100 km nagle podniosła sie na full temp.
mechanik mi wyjął termostat i niby mam zaobserwować czy nie bedzie mi ubywac wody... ?
Jego zdaniem pada uszczelka...
Moim zdaniem tak jak mówisz kot był źle odpowietrzony pewnie
I co teraz mam zrobić?!
Aha a korek trzymał ciśnienie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum