Wysłany: Nie Maj 02, 2010 19:34 [R25 1.4 16v 00r] odcina mi go przy 3k obr prosze o pomoc
Witam mam taki problem w moim roverku jeśli ktoś mógłby mi pomoc byłbym wdzięczny bo mechanicy rozkładają ręce
niby z autem wszystko ok na wolnych obrotach chodzi równo i cichutko
problem pojawia się przy około 2,5-3 tys obr (dławi go )
ale jeśli gaz dam do końca problem się nie pojawia .... tylko tak na pól gazie
wcześniej odcinał mi go zupełnie przy 3 tys obr ale znalazłem małą wadę (zła przepustnica otwierała się do polowy problem naprawiłem ale odcięcie dalej jest...
póki co jeżdżę z odpiętym czujnikiem od przepustnicy
i wtedy problemu nie ma oprócz podniesionych obrotów (wymieniałem 3 takie czujniki a także sprawdzałem swój u kolegi w rover 200 i jest ok
rożne wersje już słyszałem ale jeśli ktoś ma jakaś rade albo spotkał się z problemem będę wdzięczny za pomoc
czy zaczac od wymiany komputera czy co robic prosze o wskazowke
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 02, 2010 19:34 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przypuszczam, że Twoja przepustnica otwierająca się do połowy była dobra, tylko masz silnik o fabrycznej mocy 84KM, a przez wymianę przepustnicy "stjuningowałeś" go do 103KM, ale nie ma to związku z usterką... sprawdź ciśnienie paliwa na listwie wtryskowej być może pompa jest już za słaba, albo zaworek sterowany podciśnieniem już coś nie domaga
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nie no niby kupilem auto 1.4 16v 103 km glowiica napewno jest od 16
choc wszystkie wymiany paski filtry robil mi mechanik co jego brat mial 1.4 8v i moze sobie podmienil bo go naprawial tez akurat polscy mechanicy
po podlaczeniu do komputera wyszla kupa bledow glownie z cicnieniem paliwa wlasnie..
tylko dlaczega bez czujnika od przepustnicy problemu niema auto jedzie normalnia
niewiem od czego zaczac sprawdzanie 3 mechanikow sie poddalo albo gdybali tylko ze to albo tamto
a jak moge sprawdzic to cisnienie na listwie z mechaniki to wiem gdzie silnik i jak kolo zmienic
oczywiscie tak zrobie choc nie wydaje mi sie to bo jak mu daje gaz do konca to chodzi normalnie a jakby cos z pompa to by mi raczej odcinalo roznie a nie tylko przy 3 tys na pol gazie ( problem jest tylko jak jada spokojnie )
a i bez czujnika od przepustnicy jakby cos z pompa bylo powinien odmawiac jazdy..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum