Wysłany: Wto Maj 04, 2010 18:51 [MG ZR 160] Wyskoczyły dwa błędy
Witam,w tamtym tygodniu pojawiły się na desce dwa błędy.
SRS wiem że jest to błąd związany z poduchą. Auto było podłączone pod komputer ale nie można go skasować Jakieś propozycje jak go usunąć?? Czytałem o sprawdzeniu kostek pod siedzeniami od napinaczy ale może ktoś coś jeszcze innego poradzi.
Drugi błąd miej poważny a mianowicie otwarta tylna klapa,jak się klapę dociśnie to jest ok i błąd i światełko w bagażniku gaśnie ale na chwile tylko. Gdzieś jest umieszczony coś w rodzaju czujnika domykania wie ktoś może gdzie??
Czytałem o sprawdzeniu kostek pod siedzeniami od napinaczy ale może ktoś coś jeszcze innego poradzi.
A sprawdziłeś te kostki
PopeY napisał/a:
Drugi błąd miej poważny a mianowicie otwarta tylna klapa,jak się klapę dociśnie to jest ok i błąd i światełko w bagażniku gaśnie ale na chwile tylko. Gdzieś jest umieszczony coś w rodzaju czujnika domykania wie ktoś może gdzie??
A co do tego problemu to trzeba chyba jedną taką blaszkę przygiąć w zamku bagażnika
co do SRS to jakaś taśma jest w kolumnie kierownicy i się lubi spsuć, chociaż nie jestem pewny czy to nie czasem w R400 ta taśma.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Te kostki będę sprawdzał. Możecie mi podpowiedzieć w którym one miejscu są dokładnie bo jestem zielony
Jeszcze od jakiegoś czasu wisi pod kierownicą sobie luźno taki przewód. Próbowałem szukać jakiś schematów od mg czy też książki/instrukcji obsługi ale ni nic
Nie no stary, wszystkie grube żółte przewody są od poduszek. Czyli namierzyłeś usterkę, to jest bankowo przewód od poduszki kierowcy.
[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 22:40 ]
Cała instrukcja jak złożyć i rozłożyć MG jest w RAVE
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 00:20 Re: [MG ZR 160] Wyskoczyły dwa błędy
PopeY napisał/a:
jak się klapę dociśnie to jest ok i błąd i światełko w bagażniku gaśnie ale na chwile tylko. Gdzieś jest umieszczony coś w rodzaju czujnika domykania wie ktoś może gdzie??
Jak zdemontujesz obudowe, plastik na tylnej klapie, to bedziesz mial taki mechanizm ze sprezyna, ktory musisz obejrzec. U mnie torche przyrdzewailo i nalot nie pozwalal odbijac do konca, przez co kontrolka mrugala , nawet przy zamknietym bagazniku. Przeczyszczenie i przesmarowanie wyeliminowalo problem Przy okazji warto linke przesmarowac, zeby miec z glowy na dluzej
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 22:40 ]
Cała instrukcja jak złożyć i rozłożyć MG jest w RAVE
yyy RAVE sorrki a możesz przybliżyc mi co to jest
No z tym kablem to jest tak że on już wisiał jakiś czas,ale skoro mówisz że to jest prawdopodobna przyczyna to możliwe że on był wpięty i zwisał sobie a teraz został wyrwany. Kolejna sprawa do sprawdzenia.
maniaq napisał/a:
Jak zdemontujesz obudowe, plastik na tylnej klapie, to bedziesz mial taki mechanizm ze sprezyna, ktory musisz obejrzec. U mnie torche przyrdzewailo i nalot nie pozwalal odbijac do konca, przez co kontrolka mrugala , nawet przy zamknietym bagazniku. Przeczyszczenie i przesmarowanie wyeliminowalo problem Przy okazji warto linke przesmarowac, zeby miec z glowy na dluzej
Trochę się przypnę do pytania Mamy w ZR'kach takie coś jak kontrolka od niedomkniętej klapy, albo drzwi?? U siebie niczego takiego nie widziałem nigdy, a na dodatek mi z tyłu nie działa właśnie ta lampka w bagażniku i dlatego się dziwie??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum