Wysłany: Czw Maj 06, 2010 20:58 [R 75] pierscienie
Typ: T Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2003
Witam, przymierzam sie do wymiany pierscieni, ale nie mam wciaz jasnosci, czy pierscienie dla serii K sa takie same jak w wersji turbo ? Gdy probuje kupic i mowie ze do silnika 1.8 benzyna ale w turbo, to wtedy sprzedawcy zazwyczaj robia miny i nie sa pewni, a inni dzielnie improwizuja, ze sie znaja i odsylaja mnie do innych punktow. Wiele osob mi mowi, ze w moim sa te same pierscienie co w innych silnikach 1.8, pod warunkiem, ze z serii K. Tymczasem na eBay'u znalazlem pierscienie, ale jest notka, ze nie pasuja do silnika z turbo. Jestem calkowicie wybity z tropu ? Moze ktos z Was ma pewna rade ? Dzieki.
Ponizej link do pierscieni na eBay
Ja też mam 1.8T i wymieniałem silnik bo padł. Założyłem z Mg 1.8 i jest git. Pierścienie pasują z 1.8 i 1.6 bo są takie same. Pomiędzy silnikiem 1.8T a silnik 1.8 nie ma różnicy tylko jest turbo założone.
Troche pozno bo nie patrzyłem. Ale teraz odpowiem.
Mg ,a Rover to jest to samo auto i silnik. W MG jest twardsze zawieszenie i kubełkowe fotele plus jakieś tam inne zegary. To nie prawda jak ktoś mówi kupię MG to mi dłużej silnik wytrzyma. Bzdura.
Ja mam rover 1.8T już dwa lata i nie wiele robiłem:
-sonda lambda
-czwórnik do chłodzenia turbo i silnika
-oleje co 8000Mil (turbo bez problemów)
-i sprężyna mi pękła w Polsce
Na zimny nie dawaj w kichę i bedziesz jezdził i jezdził.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum