No nie wiem czy tak fajnie ale na 95pb moja r-ka się muli takie mam odczucie a co do gazu to w życiu nie założę ani nie kupie samochodu z gazem a propos 95PB to w moich stronach kosztuje 4,72-4,80
To coś straszliwie dużo. U nas 95 na statoilu i orlenie po 4,62zł. No chyba że się coś zmieniło od przedwczoraj... Ale miejmy nadzieje że nie bo niedługo trzeba będzie się przerzucić na komunikacje miejską
A co do gazu to ja też jestem stanowczo przeciwny. Ojciec ma w galaxy sekwencje i praktycznie co miesiąc trzeba jeździć na regulacje bo cały czas są jakieś problemy.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 16:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niecały miesiąc jestem właścicielem i osobiście nie widzę różnicy - poza grubszym portfelem
dziennie robię 40km na uczelnie (20 w 1 stronę) więc po 5 dniach mam 200 km+ inne trasy to robię tygodniowo 300 km
benzyny spalał mi 9L z tym, że moja jazda zdecydowanie NIE jest ekonomiczna.
Teraz mam na gazie spalanie 10L a przy obecnych cenach:
10L gazu czyli 100km kosztuje mnie 21,30 groszy (dziś tankowałem - 2,13 za litr)
a 9L benzyny czyli 100 km kosztuje mnie 41,67 (dziś BP95 była po 4,63)
dla formalności tankuje na LOTOS
czyli tygodniowo zyskuje na imprezce 60 zł co w skali miesiąca daje 240 zł.
memphisto, Dokładnie, w poprzednim R200 8v miałem instalacje prostą starszej generacji ale i tak byłem zadowolony a na pewno dzięki oszczędności.
Rewelacja, nic tylko się cieszyć
Umówiłem się niby na środę 70km od Wawy za 2100 na STAG 4 montaż, ale jak zadzwoniłem do jednej z polecanych firm w Wesołej (Warszawa) to powiedział facet, że 2200 do 2300 w zależności od tego jaka listwa będzie potrzebna i zasypał mnie masą informacji.
Umówiłem się właśnie na środę a tamtego za Warszawą muszę odwołać. Pierwsza sprawa to odległość 9regulacja, gwarancja itd.) a druga to podejście, w drugim przypadku bardziej fachowe "na ucho"
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Wydryszek, daj znać jak będziesz miał już zamontowaną instalację. Ja już mam założoną w takiej samej konfiguracji, czyli stag4, MJ, Alaska. Miałeś jakieś problemy przy regulacji i jakie wrażenia ogólnie. Ja ze swoją trochę mam problemów, jeśli chodzi o jej pracę, ale powoli dochodzę z nią do ładu.
springonion, trafiłeś w dobrym momencie bo dzisiaj już wszystko cacy chodzi.
Powiedz co jest nie tak, zapodaj najlepiej zdjęcie spod maski jak masz wtryski podłączone i jeśli masz to screeny map i ustawień.
No nie wiem czy tak fajnie ale na 95pb moja r-ka się muli takie mam odczucie a co do gazu to w życiu nie założę ani nie kupie samochodu z gazem a propos 95PB to w moich stronach kosztuje 4,72-4,80
Też twierdziłem, że nigdy gazu nie założę, ale odkąd go założyłem (jakiś miesiąc) to nie widzę różnicy w osiągach, a w portfelu zostaje sporo więcej mamony. Grunt to dobry gaziarz. Ja mam to szczęście, że bardzo dobry znajomy zakładał i zrobił to po kosztach hurtowych bez roboziny
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
jaro12, ja zanim kupiłem swój pierwszy samochód (R200) też byłem przeciwnikiem LPG, rodzice sobie nie założyli więc i mnie jakoś nie ciągnęło w tym kierunku.
Pierwszy R miał instalację II generacji która nie była zbyt mocna ale na pewno była oszczędna. Gdybym w październiku ub. roku przy zakupie obecnego R, zamontował LPG, w tym momencie już by mi się zwróciła.
Mam super już ustawioną, chodzi płynnie, nie szarpie, nie czuję straty mocy (możliwe że jakaś strata jest), spalanie sprawdzę jak opróżnię pierwszy bak który zatankowałem do pełna za niespełna 60zł.
Tylko się cieszyć.
Zastanawiam się tylko jaki ma wpływ na silnik to suche spalanie.
Czytałem gdzieś, że gaz "współpracuje" z olejem i lepiej utrzymuje jego lepkość w porównaniu z benzyną.
Do tego spala się całościowo bez osadów.
może ktoś się wypowiedzieć w tej kwestii??
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
memphisto nie dziw się PB98 u nas kosztuje 5,06zł za litr a teraz to nie wiem tydzień temu tankowałem na przyszły rok planuje zmianę ma ZR-a albo 75-kę może w dieslu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum