Ale nie odpowiedziałeś na nasze pytanie: jak doszedłeś do tego, że pali na 3 cylindry? Odpinałeś w końcu te kable zapłonowe? Który cylinder nie pracuje? Dopiero jak to sprawdzisz to będziemy mogli szukać przyczyny. A tak to sobie możemy gdybać w nieskończoność Zabieraj auto i sprawdź. A potem looknij ten czujnik temperatury, z którego komputer bierze dane i decyduje czy włączać ssanie czy nie. Jak nie włączy to silnik Ci może przerywać itp. nawet w lato. Wydaje mi się, że ssanie jest potrzebne zawsze na starcie i tyle.
jutro idę odebrać samochód. Mechanik podobno podwyższył obroty żeby nie gasł, ale to nie rozwiązuje problemu. Mówił że jest do wymiany jakiś wałek ale nie pamiętam dokładnie czego jutro się dowiem to dopiszę.
[ Dodano: Sob Maj 15, 2010 17:30 ]
do wymiany jest wałek rozrządu. Samochód odbiorę dopiero za tydzień bo nie ma części. Dzisiaj strasznie nim telepało strasznie kopcił i bardzo nierówno pracował
panowie a ja mam tak że na gazie mi pali na 3 gary jak się "rozgrzeje" świece wymienione przewody wymieniane też niedawno podobno, została kopułka i palec, kopułka to się orientuje co i jak jednak do tej pory nie wiem co to jest ten PALEC heh, aż wstyd. jak się wkręcę na wyższe obroty jest ok, i jak dam malutko gazu jest ok jak dam w podłogę przy obrotach 1.5kobr-2.0 kobr to wtedy najczęściej właśnie tak poszarpuje, wg mnie wtedy nie pali na jeden gar. czasami jednak jest tak że pali normalnie przez parę dni, a czasami tak że cały dzień może na tym gazie szarpać.
ma coś wspólnego to że na jednym tłoku mam słabsze ciśnienie bo puszcza pierścień olejowy (takie spekulacje, niedługo się dowiem na 100% czy to na pewno ten pierścień)
a jakie masz przewody?? palec to jest cos takeigo jak zdejmiesz kopulke i to bedzie tam siedzialo, tak najposciej mowiac, wez kluczyk 10, przynajmniej i mnie tak jest, dkrec i przeczysc
Palec siedzi na bodajże ssącym wałku rozrządu i obraca się razem z nim przeskakując po tych stykach w kopułce, co daje zapłon na poszczególne cylindry. Jak będzie zabrudzony to można przeczyścić np. papierem ściernym, no ale wiadomo - nie za dużo Palec można też wymienić. Tak samo w kopułce zobacz styki czy nie zaśniedziałe.
_________________ Rover 420 Si Lux '96 bez gaziuuu
wcześniej PoldoRover 1.4 MPi "Adrenaline" 105,5 KM
jeszcze nie ruszałem tego, kolega powiedział że w sekwencji nie muszą być aż tak w super stanie przewody świece itp, mówi że może coś być z wtryskiwaczami, samochód jak przerywa sprawia wrażenie jak by się zalewał, za dużą dawke dostawał gazu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum