Wysłany: Sob Maj 15, 2010 10:20 [R200]Zalane prawe nadkole wewnątrz
Witam, przy zmianie opon zauważyłem że prawe nadkole jest zalane wew. czymś tłustym od strony pompy do wspomagania. Pompa rzęzi na rolce. Znacznego ubytku płynu do wspomagania i oleju silnikowego nie ma. Auto ma przejechane ok 247 tyś co to może by ? Jak będę miał czas to wrzucę zdjęcie.
Ostatnio zmieniony przez BayHarborButche Nie Maj 16, 2010 10:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 10:20 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Obejrzyj dokładnie. Ja podejrzewam, że albo smar z przegubu, albo (bardziej prawdopodobne) ze skrzyni biegów. Może uszczelniacz puszcza a siła odśrodkowa kręcącej się półosi rozrzuca olej po okolicy.
a możesz zrobić troszkę szerszy plan tego zdjęcia??
nie wygląda to na wyciek z przegubu, ani ze skrzyni, raczej jakby gdzieś tam wyżej się coś sączyło...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Sprawdz dokladnie opaski przy zbiorniczku od plynu wspomagania. U siebie tez mialem cale nadkole od srodka zalane plynem, i okazalo sie ze opaski puszczaly. Wymienilem na nowe i problem rozwiazany. Gdyby ze skrzyni cieklo, to mialbys raczej pod spodem wszystko zachlapane, a nie nadkole
_________________ Don't drink and drive, just smoke and fly
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 153 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 14:21
mam podobnie w swoim, też puszcza przewód od wspomagania, musze coś z tym zrobić
jak nie jesteś pewny to powycieraj wszystko dokładnie i za dzień dwa sprawdź czy coś Ci się sączy z okolic zbiorniczka, jak nie to masz jedna ewentalność wykluczoną, ale podejrzewam ze na 90% to płyn od wspomagania kierownicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum