Wysłany: Sob Maj 15, 2010 17:29
Czy występowało to może przy kręceniu kierownicą? Sprawdzałaś poziom płynu w zbiorniczku od wspomagania?
Uruchom jeszcze raz silnik i poruszaj kierownicą prawo/lewo. Jak to sprawdzisz to polej trochę wody na pasek wielorowkowy (klinowy). Tak ze 100ml i zobaczysz czy nie jest to ten sam dźwięk. Bez obaw. Nic się nie stanie.
Czy masz dolną osłonę silnika?
[ Dodano: Sob Maj 15, 2010 18:29 ]
Zmień opis w temacie [R75 CDi, 99r] na prawidłowy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 15, 2010 17:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
a to tak przy okazji spytam, da sie podpiac nawigacje z CD itd 2 din w to miejsce co mam firmowe radio ,zeby działały przyciski w kierownicy Lub czy moze ma ktos do sprzedania firmowa nawigacje rovera lub zmieniarke ?
reniatka266, Ja ma dużą navi oryginalną zamontowaną fabrycznie i twierdzę że nie warto się bawić z wymianą oryginalnego radia na oryginalną navi z kaseciakiem. Dużo zabawy a efekt nie powala. Poza tym mapy do najlepszych nie należą. Na forum kiedyś był wątek o navi 2din dedykowanej do roverka i wtedy masz dotykowy duży wyświetlacz z DVD bluetooth itd. coś takiego ja w linku poniżej:
to jak już będziesz kupować zmieniarkę to zwróć uwagę żeby kupić do takiego radia jak masz na pokładzie bo roverkowe zmieniarki nie są uniwersalne i te od harmony audio nie pasują do symphony audio i vice wersa.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Kiedyś mieli emulatory do R75 z odpowiednimi wtyczkami. Więc można zapytać. Oryginalna zmieniarka ma tą wadę że jest zazwyczaj montowana w schowku i zajmuje prawie całą jego objętość. Co mnie akurat przeszkadza. A przeniesienie jej do bagażnika to trochę roboty ale można ją umieścić koło koła jeśli się nie posiada nawigacji high-line (niestety ja mam i jest problem gdzie ją umieścić).
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 19:56
reniatka266 więc osłuchaliśmy Roverka kolegi owcze. Oprócz delikatnego pierdzenia wydechu przy silniku i jednej świni w osobie apples który doczepił się do tego wydechu niczego chrumkającego nie usłyszeliśmy/znaleźliśmy
Może u Ciebie tez wydech wydaje dziwne odgłosy.
nio, okazalo sie ze to ten katalizator na 100 % i trzeba świnie na wypas puscic/wyciac go , musze teraz kolejny problem wymyslec bo fajnie mi sie z Wami gadało prosiaczki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum