Wysłany: Nie Maj 16, 2010 10:10 [R25 2000r 2,0 itd]
Witam
Chciałem zasięgnąć waszej opinij na temat nadmiernego kopcenia mojego roverka które ma miejsce od pewnego czasu, jaka może być przyczyna ? Wspomne tylko, że posiadam rovera 25 z silnikiem 2,0 itd
SPAMU¦
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 10:10 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
przyczyn moze byc wiele ,musisz napisac cos wiecej o swoim roweku np. czy oleju Ci nie ubywa czy turbo jest suche i czy weze od IC nie sa dziurawe ,mysle ze to na poczatek musisz sprawdzic
Ale jak turbo się trochę poci to nie jest wcale oznaka, żeby wywalać
Rury od IC masz przy zamku maski. Jeden krótki gruby wąż, który rzadko pęka i drugi idący w dół, który znacznie częściej pęka.
a te filtry moga byc przyczyna? w sumie powietrza niecaly rok temu wymienialem wiec juz sam nie wiem. jeszcze ktos sie wypowie i doradzi mi co zrobic zeby nie kopcil
W sumie na zwalonej przepływce kopci, ale na odpiętej potrafi biały dymek puścić
Nie zawsze.U mnie nie kopcił w żadnym przypadku a przepływka była tak wyje...a że auto prawie nie chciało jechać.Po odpięciu nabierał mocy a dymu też nie puscił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum