Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:17 [r 400,98] problem z uzbrajaniem alarmu
witam od jakiegos czasu ok 2 tygodnie przy włanczaniu centralnego nie włanczają sie kierunki a alarm i centralny sie zamykają czysciłem krancówki w drzwiach w klapie bagaznika i pokrywie silnika niestety bez rezultatu a przy otwieraniu z pilota normalnie mrugna raz i sie zamek rozbraja ,patrzyłem tak samo na wtyczki miedzy drzwiami a błotnikiem ale tam jest wszystko wporządku przeglodnołem tak samo czujke ruchu i tam jest tez wporządku .Gdzie szukac przyczyny
SPAMU¦
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 21:17 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Mam tak samo od jakiegoś czasu. Tylko u mnie kierunki od czasu do czasu migają przy zamykaniu, niekiedy z dużym opóźnieniem. Obstawiam bagażnik, bo jak coś w nim grzebię, to zazwyczaj normalnie później zamruga, tak, jakby mu się poprawiało. Dlatego chętnie poczytam rad na ten temat .
W 600 czesto dzieje sie cos w stacyjce, moze w 400 jest podobnie. Natychmiast po wyjeciu kluczyka ze stacyjki powinno byc klikniecie. Jezeli go nie ma pomaga lekkie nacisniecie lub pukniecie palcem w stacyjke centralnie w to miejsce, gdzie wklada sie kluczyk.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
to klikniecie to pewnie imobilajzer ,u mnie tez zaczeło sie od tego ze raz zamrugały a raz z opóznieniem a teraz to juz nic , moze ktos ma jakis schemat całego alarmu ,próbowałem twz z odłanczaniem aku ale tez bez rezultatu
chyba to raczej nie immo, ale jakby zapadka i jak stacyjka mysli, ze kluczyk jest w stacyjce to nie uzbroi alarmu
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Kasjo jezeli chcesz i mi przypomnisz w srode to wezme ze soba miernik i zrobie przeglad Twoich krancowek.
Moze byc jeszcze po prostu uszkodzona centralka. Bo jezeli krancowki sa ok, stacyjka zamyka, czujnik ruchu tez to juz raczej nic nie pozostaje, chyba, ze uszkodzony/przerwany jakis kabelek, ale raczej nie od krancowek, bo one wlasnie sie rozlaczaja jak sa zamkniete.
tak mysle bo jak uzbroje alarm i wsadze reke do srodka to zaczyna wyc alarm ale jak siedze w srodku i zamkne z pilota auto to wtedy czujki sie nie załanczają wiec moze da sie jakos sprawdzic czujki moze to ich wina
[ Dodano: Sro Maj 26, 2010 21:17 ]
czy może ktos pomóc w temacie bo juz nie wiem gdzie szukac przyczyny???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum