Ja mam to zdecydowanie w planie i to może nawet od czwartku, a na pewno od piątku, ale plany mogą się zmienić, ze względu na pracę (niestety ostatnio głównie jestem za granicą).
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Ja też mam w planach ale rozważamy również wizytę w malborku, znajomy był w tamtym roku w grunwaldzie i malborku i stwierdził, że w tym drugim zdecydowanie lepiej. Moja luba też jest bardziej za oblężeniem malborka niż bitwa pod grunwaldem
Wysłany: Sro Kwi 14, 2010 16:17
Spokojnie, być może wszystko weźmie w łeb. Zależy od tego jak się sprawy potoczą, bo może być tak, że z powodu wydarzeń z zeszłej soboty wszystkie masowe imprezy do końca roku mogą stać pod znakiem zapytania - wiecie jakie to nasze państwo jest dziwne więc nie ma się co podniecać za wczasu.
Na pewno impreza się odbędzie - bylem w zeszłym roku tylko na bitwę i było fajnie, tylko późno przyjechaliśmy i mieliśmy słabe miejsca, a poza tym jechaliśmy z żeglowania po Mazurach i nie mieliśmy lornetek i sprzętu piknikowego.
Tym razem będziemy lepiej przygotowani i chcemy być też na próbie przed bitwą (podobno niezłe jaja sobie chłopaki robią), na jarmarku i turniejach.
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Byłem tylko raz kilka lat temu. Jeśli ktoś tego nie widział naprawdę warto przynajmniej raz w życiu się tam wybrać.
W tym roku ma być wyjątkowo z okazji 600-nej rocznicy, bractwa rycerskie juz od roku spraszają kamratów z całego świata i zapowiadają nadzwyczajną ilość uczestników.
Tak naprawdę najciekawsze można zobaczyć w tygodniu przed bitwą i czwartek to bardzo dobry pomysł, lepszym jest tylko środa albo wtorek. Oprócz ćwiczeń do inscenizacji odbywają się specyficzne turnieje lub raczej coś w rodzaju sparingów, które oni nazywają bohurtami (chyba dobrze napisałem) gdzie można się przekonać na własne oczy, że naprawdę rąbią się tym żelastwem ile wlezie aż dziwne, że nikogo nie zabiją. Inscenizacja natomiast to taki fajny deser tego kilkudniowego widowiska.
Przydatne jest też przebranie "z epoki" -wtedy wpuszczają do swoich obozowisk, gdzie też jest wesoło.
Czy wiecie coś o wolnym noclegu w okolicy bliższej lub dalszej od Grunwaldu mniej więcej od 14 do 18 lipca? Bo prawdę mówiąc na razie zapowiada mi się spanie w roverku
No ja to się na namiot nastawiam, bo obstawiam, że wszelkie inne formy noclegów są zajęte już od zeszłego roku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum