Dzięki.
Teraz wyjeżdżam za granicę i auto raczej będzie stało, ale temat wróci pewnie za 2 miesiące.
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 11:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Inna rzecz że jazda ze zbiornikiem 200bar to jak jazda z bombą.
W razie wypadku nawet zwykła butla LPG jest dodatkowym zagrożeniem.
Co prawda o wybuchu butli z powodu wypadku słyszałem aż raz (ciężarówka wjechała w kufer opla omegi), ale i tak nie chciałbym mieć czegoś o tak wielkim ciśnieniu w bagażniku.
W normalnych warunkach butla LPG jest bezpieczniejsza niz zbiornik z benzyną. W razie pożaru auta nie wybuchnie.
Co do cen benzyny to widziałem już w Lublinie Pb95 za ok 4,8zł a Pb98 za 4.99zł. Te ceny są po prostu bezczelne.
a co do lpg lukoil 1,99 a ja tankuje norweski gaz z atestem u gościa za 2,06 ale mam karte klienta i 3 grosze zawsze mam taniej. choc minimalnie wiecej pali. na orlenie 2.10 wiec jak by nie patrzec i nie zbierać punktów to i tak bedzię mi się lepiej opłacać u prywaciarza.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum