Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam!!!
Ostatnio zaobserwowałem ze cos mi kapie z pod auta.Sprawdzalem olej i plyn chlodniczy i wszystko jest ok.
To kapanie jest z lewej strony jak popatrze przy kole to widac ze taka jakas belka jest mokra.Sprawdzalem to i wydaje mi sie ze to woda,ale z kad to moze kapac??
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 23:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 01, 2010 17:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
więc sprawdź czy nie masz wody w grodzi pomiędzy silnikiem a kabiną. Sprawdzisz to zdejmując osłonę podszybia po stronie kierowcy, i zaglądając do środka. Jeśli masz przypchane kanaliki to będzie powoli spływać.
albo wjedz na kanal i pod spodem w okolicy gdzie kapie zobaczysz wystajace gumowe rurki po jedznej i drugiej stronie auta.To sa kanaliki odplywowe i nalezy je udroznic.Tak bedzie latwiej bo od strony kierowcy jest okropne dojscie od gory
Witam!!!
Sprawdzalem dzisiaj te kanaliki i te przy teleskopach sa czyste woda spływa bez problemu.Natomiast sciagnołem ten plasteki (ta kratke i okazało sie ze tam na dole jest woda czy to jest ta przegroda miedzy silnikeim a kabina??
I czy to z tego powodu moze kapac z pod auta
Apples i tam sa te 2 pozostale odpływy??
A czy to tez moze miec wpływ na to ze gdy mam właczony nawiew to na zakretach cos tak słychac jakby ciepłe powietzre z woda sie stykało (nie wiem jak ci to opisac)
A czy to tez moze miec wpływ na to ze gdy mam właczony nawiew to na zakretach cos tak słychac jakby ciepłe powietzre z woda sie stykało (nie wiem jak ci to opisac)
Słyszysz jakby wentylator chciał wodę zaciągnąć i pochlipuje, bulgocze, pluska i na dodatek parują Ci szyby.... Czyść jak najszybciej.
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum