Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Maj 2010 Posty: 57 Skąd: Dęblin
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 13:52 [R45 itd] podświetlenie licznika kilometrów
Witam
Czy w R45 itd z 2000 r licznik przejechanych kilometrów jest podświetlany?
Pytam ponieważ od zakupu nie świeci a widziadłem na różnych zdjęciach jak był podświetlony.
Dodam ze w nocy trzeba naprawdę sie przyglądać żeby go odczytać i wydaje mi się to trochę dziwne żeby zrobili tak fabrycznie.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 13:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po pierwsze musisz odkręcić osłonę licznika jest na 4 śrubkach dwie u góry i dwie pod przyciskami (od świateł przeciwmgielnych i z drugiej strony pod zaślepką lub możesz tez tam mieć przełączniki)
Następnie odkręcasz licznik jest na 3 śrubkach jedna u góry na środku i dwie na dole.
Następnie wyjmujesz licznik i wymieniasz żarówkę odkręcając czarne pokrętło w nim jest włożona żarówka (taka jak do świateł postojowych tylko że mniejsza)
tak sprawnie:) jedna srubka znikła ale daje rade bez niej:) dzieki:)
Hehe - też się tego bałem zawsze. Niby śrubokręt magnetyczny, ale wystarczy pyknąć czy coś podobnego i śrubka leci w otchłań
Nie mniej za 3 czy 4 razem wpadłem na prosty sposób. Wstawiasz śrubkę w odpowiedni otworek w tych prowadniczkach od zegarów uprzednio mocując ją taśmą izolacyjną lub innym "plastrem" tak że nie ma opcji by wyleciała. Jak już wszystko jest na miejscu to taśma ta nie jest żadną przeszkodą w dostępie do główki śrubki dla wkrętaka A czy szczątki tej taśmy tam zostaną czy sobie je wyjmiesz to już nie ważne, bo i tak tego nie widać ...
Rozbierał ktoś ten licznik kiedyś?
Nie świeciły mi kontrolki srs i awarii silnika - okazało się, że ktoś mądry pozaklejał taśmą i pozbył się problemu, zdjąłem te tasiemki i jest ok.
Za to nie świeci mi ABS oraz dioda LED alarmu - są na oddzielnej płytce do której nie mogę się dostać z racji tego, że trzeba ściągać wskazówki..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum