Wysłany: Sro Cze 02, 2010 18:45 [R200 1.1i 99'] czy da się zastąpić silnikiem 1.4 8V ?
Witam, mam uszkodzonego z tyłu R214 96r. silnik 1.4 8V, najpierw chciałem go naprawić ( ew. kupić anglika i przerobić) jednak teraz spotkałem sie z ogłoszeniem o R 200 z 99r i silnikiem 1.1 który to ma uszkodzony ten silnik.
W związku z czym mam pytanie czy jest możliwość przełożenia silnika z mojego R214 do tej 200.
Proszę o odpowiedz ew. wskazanie podobnego wątku
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Cze 03, 2010 10:16, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 02, 2010 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tak, da się wymienić, tylko, ze oprócz silnika będziesz musiał dokupić kolektory dolotowy i wydechowe, i zostawić swoje stare koło zamachowe
i pewnie jeszcze parę drobiazgów
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
nie wpływa, sprężarkę możesz odkręcić i przełożyć silnik bez niej, a możesz sobie dołożyć klimatyzację i też będzie dobrze.
jak będziesz przekładał komputer z silnikiem, to nie zapomnij też centralki alarmu i pilotów
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum