Wysłany: Sro Cze 09, 2010 10:04 [Rover 214i 1.4 8v] przekładka silnika na 1.6 z automata
witam,
w końcu po dłuższym czasie padł mi silnik, nie opłaca się go naprawiać bo za drogo wyjdzie, długa historia
ale jest pytanie, mam możliwość tanio kupić od kumpla sprawdzony sinik z R200 1.6 z automatyczna skrzynią biegów miał go, rozmawiałem z kolega MARIUSZ418 na spocie na bemowie i powiedział, ze będzie możliwe włożenie go tylko razem z wiązką i kompem od 1.6 od manuala. Jeszcze będą mi chyba potrzebne kolektory ...
Chcę się dowiedzieć, czy coś jeszcze czy możecie jakieś porady mi podać jeszcze??
Oczywiście jakby ktoś miał jakieś części na sprzedaż to proszę też pisać
Ew czy jak to jest bez sensu czy ktoś ma na sprzedaż jakiś silnik??
dodam, że skrzynie biegów miałem wymienianą i jest od R25 1,4 16v z 2005r więc raczej jest ok.
Zamieszczę kilka zdjęć silnika kolegi...
Silnik leży około 6miesięcy... jest po wymianie rozrządu i HGF-u...
Pozdrawiam i czekam na odp bo zależy mi na czasie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez kris_1987 Sro Cze 09, 2010 10:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 10:04 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Z tego co sie orientuje silniki K-series z R200/R400/R25/R45 i Poloneza , poj 1.6 i 1.4 mogą być uzywane zamiennie.
Z reszta Mariusz na pewno wiedział co mowi.
Jeżeli silnik ma wymieniony rozrząd i zrobiona uszczelkę to moim zdaniem warto. Chyba że cena jest jakaś kosmiczna.
A wiesz coś wiecej na temat silnika? Ile razy miał HGF, jaki przebieg? Kto robił uszczelkę i jakiego typu została założona?
Na zdjęciach jakoś super rewelacyjnie nie wygląda, ale wiadomo pół roku leżał i nie był pucowany na sprzedaż. Mam tylko nadzieje ze bez oleju w środku coś nie pordzewiało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum