Wysłany: Sro Cze 09, 2010 15:39 [R75] Klekotanie w okolicy alternatora?
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Zona wrocila skads tam i mowi ze sie zawieszenie tlucze - drazki i koncowki ukl. kierowniczego wymieniam jutro ale dzis pojawil sie glosny klekot w okolicy - chyba to alternator - tam gdzie paski z lewej str silnika jakby pod lapa poduszki.. Co to moze byc ? Klekocze jakby caly czas - zaczyna pare sekund po zapaleniu a pozniej nie slychac przy wiekszej predkosci. Nie wiem czy moge nim jezdzic zeby sie cos nie rozsypalo poradzcie cos..
pozdrawiam
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Boga, to mu przedstaw swoje plany na przyszość..
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lis 26, 2010 22:49, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Cze 09, 2010 15:39 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wlacze silnik i po 2-3 sek zaczyna klekotac - wlacze swiatla - klekotanie przyspiesza - wylacze zwalnia.. wlacze klime znaczy ECON i takze przyspiesza. Dobiega z okolic o ktorych pisalem wczesniej. AC nie zalaczam bo wentylator do zrobienia mam;)
[ Dodano: Sro Cze 09, 2010 18:41 ]
Juz wiem Bylem u kolegi 'mechanika' - KOLO PASOWE sie tlucze. Gdzies ta guma sie powycierala czy cos w tym stylu - znalazlem zamiennik - PROSZE O POTWIERDZENIE ZE OK!
http://allegro.pl/item106...der_2_0_td.html
dzieki i pozdrawiam
_________________ Jak chcesz rozśmieszyć Boga, to mu przedstaw swoje plany na przyszość..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum