Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:46 [ 416 Si 97r]Gwałtownie podnosząca sie Temperatura.. POMOCY
Po przekręceniu pokretła od nagrzewnicy z powietrza ciepłego na zimne podnosi sie temperarura silnika do czerwonej kreski w moim Roverku 416 Si 97r . Załozyłem nowy temostat, nową chłodnicę, uszczelka pod głowica jest wymieniona, Płyn chłodniczy jest nowy, nie ubywa, i jest normalny jego obieg w układzie chłodzącym. Pomóżcie.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdz czy dziala wentylator no i moze sie okazac ze nie zbedna bedzie wizyta u elektryka, bo moze cos szwankowac wskazowka.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wszystkie te wymienione przezemnie rzeczy robił mechanik. I wszystko wyglada na ok. A jak sprawdzic to obejscie nagrzewnic, podobno jest taki elektro zawor czy cos takiego moze to byc tez to podejrzewam.
Taka "opaska" założona na wężu nr 12 na tym rysunku to obejście nagrzewnicy. Element ten jest na stałe połączony z wężem. Nie da się go zdjąć. Aby go sprawdzić należałoby spuścić płyn i wymontować wąż.
Usterka naprawiona, znaczy nie usterka tylko czyjaś głupota Nie było obejscia nagrzewnicy ten wąż z tą opaska został wycięty i dosztukowany jakiś zupełnie inny, więc jak zamykałem dopływ wody do nagrrzewnicy przekrecajac pokrętło ragulacji tem. pow. zamykałem układ chłodzenia samochodu i autko sie grzało, a jak otwierałem był obieg i wszystko było OK ! Wielkie dzięki za schemat AdrianWWL . pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum