Witajcie,
Każdy grzebie w swym autku więc i na mnie kolej teraz.
Sprawa wygląda następująco.
Jest podłączony skraplacz klimy . ze skraplacza idą 2 odnogi jeden do chłodnicy drugi do chyba do kokpitu tam ciągnie choć już nie pamiętam. Skraplacz klimy mogę sprawdzić gdy dołożę do + kabelek wtedy puszcza się sprzęgło i skraplacz zaczyna działać. Wcześniej parę razy się bawiłem i widziałem że wychodzi zielony płyn z nieszczelności(1).
Kolejna sprawa. Jak to wszystko podłączyć żeby miało ręce i nogi .
Nie mam okablowania do kokpitu czyli co ma iść do kokpitu pod włącznik klimy ?
Następnie jaki kabel podłączyć do kompa . Zdjęcia poniżej . na zdjęciu jest pokazany ucięty kabel. Dla waszej informacji jest to pin 6 od góry . po środku. Przecież coś musi zwiększyć obroty silnika czy cuś . Jak Podłączone na krótko nie widzę prawie spadku obrotów silnika.
Będąc na zlocie zasięgałem opinii u kolegi AndrewS powiedział że on miał alternator wyżej niż ja. na jakiejś łapie a ja mam najpierw alternator potem skraplacz. Widać to może nie doskonale na zdjęciu.
Co z tym fantem zrobić ? Pozdrawiam,
borsi vel jakub333
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 15, 2010 20:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
tomo63, nie wiem jakoś to tak dziwnie jutro zrobie dokładniejsze zdjęcia i pokaze jak to wygląda.
ja nie mam tego sterownika napewno i tego zbiornika przy klaksonie .
ja nie mam tego sterownika napewno i tego zbiornika przy klaksonie .
dokladnie, to jest filtr-osuszacz, na nim u mnie zamontowany byl tez zawor, ktory mial dwie funkcje
załączał na max wentylator przy zbyt wysokim cisnieniu w ukladzie klimy
i nie pozwalal zalaczyc sprezarki gdy jest malo czynnika, zwie sie chyba zawor dwudrozny ,albo trójdrożny
_________________ Pozdrawiam Andrzej
Rover 800, byl 214 Si 95
FSO 125p 1.4 16V MPI
Jawa 350
oczywiście AndrewS, pozbyłeś się tego już ?
i z tego co widzę biegące kable od klimy po całym silniku u mnie tego nie ma. musiał bym widzieć dokładnie klime innego auta i dopiero podłanczać. bo tak to lipa
oczywiście AndrewS, pozbyłeś się tego już ?
i z tego co widzę biegące kable od klimy po całym silniku u mnie tego nie ma. musiał bym widzieć dokładnie klime innego auta i dopiero podłanczać. bo tak to lipa
Dokładnie, ja zrobiłem sobie zdjęcia (są na początku wątku do pobrania) i według nich będę instalował
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum