Wysłany: Wto Cze 22, 2010 16:19 Wybory Prezydenckie 2010. II Tura.
Nie widzę żadnego wątku dotyczącego jakże ekscytujących dla Polaków wyborów prezydenckich.
Jest coś o czym nie wiem? Zakaz poruszania tematów politycznych na forum?
Napiszcie na kogo będziecie głosowali w 2giej turze? Dlaczego akurat tak?
Tylko proszę o kulturalne i merytoryczne komentarze
Ja w 2giej turze głosował będę na Komorowskiego.
Dlaczego? Najważniejszy powód to to, że absolutnie nie akceptuje ani nie wyobrażam sobie jk w tej roli....
EDIT
Dodałem ankietę; Opcja: "Nie przeczytałem całego wątku i jeszcze nie wiem " ma charakter humorystyczny i proszę jej nie wybierać!
PS: ewentualne głosy we wspomnianej opcji zaliczymy na poczet Pana Komorowskiego
Ostatnio zmieniony przez Tobianiu Wto Cze 22, 2010 22:57, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 16:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czyli uważasz, że lepiej wybrać Większe Zło? Jeśli tak to przyznam, że to ryzykowna teoria.
kasjopea napisał/a:
Tobianiu, jak na autora tematu, który raczej ma szanse być tym "gorącym", słabo umotywowałeś swój wybór .
Chce poznać poglądy innych nie odkrywając kart... I de fakto niechęć do pis oraz jaroslawa oraz to jak wyglądały ich rządy (bo oni mając Prezydenta i Rząd faktycznie rządzili ) jest na pierwszym miejscu powodów dlaczego zagłosuje akurat tak.
Tobianiu nawet sobie nie wyobrażasz jak burzliwą i wielowątkową dyskusję może wywołać założony przez ciebie temat
Przechodząc do właściwego tematu...
Będę głosował na człowieka, który NIE przeżył w ciągu ostatnich 2 miesięcy wątpliwego przeobrażenia osobowościowego, zmienił swoje dotychczasowe poglądy, przekonania, pokochał "komuchów".
Cytat:
Jak bym miał prawo na glosowanie to bym w cale nie szedł na glosowanie nie ma nikogo dobrego dla Polski wybrać.
Remi55 ale jeśli nie zagłosujesz wcale, to czy potem będziesz śmiał się z wpadek, narzekał na urzędującego prezydenta, czy nie?
Jak bym miał prawo na glosowanie to bym w cale nie szedł na glosowanie nie ma nikogo dobrego dla Polski wybrać.
W poprzednich wyborach na PRP zrezygnowałem z glosowania w 2giej turze, bo myślałem podobnie.
Na szczęście zmądrzałem (czy dojrzałem) i teraz wezmę odpowiedzialność za Swój Kraj i własny rozum. Oddając głos dokonujemy świadomego wyboru i później albo uczymy się czegoś wyciągając wnioski albo uczymy się czegoś wyciągając wnioski. I tak i tak dobrze; przynajmniej dla nas.
Rezygnując jesteśmy po prostu "bezjajeczni" i nijacy....
Proszę zwolenników pis o zabranie głosu. Przecież nasze poglądy rozkładają się w przybliżeniu 50/50. Dlaczego będziecie głosowali na jaroslawa? Odwagi prosze
Markzo napisał/a:
a ja na Pana Komorwskiego zdecydowanie nie zagłosuje
Skoro nie na Komorowskiego, to na kogo? Motywacja?
Ostatnio zmieniony przez Tobianiu Wto Cze 22, 2010 17:37, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Jarosław Kaczyński - podoba mi się jego program wyborczy, zagłosuję na niego, ponieważ, nie zgadzam się z niektórymi poglądami Komorowskiego, a innych kandydatów już nie ma
Tobianiu, zakładając temat powinieneś jakoś uzasadnić swój wybór?
Ja nie jestem Polakiem dlatego nie mam prawa n glosowanie iść
dobryziom napisał/a:
i dlatego mamy tak jak mamy... widać nie dorosłeś do pewnych spraw.
Nie sadze odpowiedz już była :
kepo napisał/a:
Wybierając mniejsze zło, nadal wybierasz zło!
Polska wysprzedana na wszystkie tylko mozliwe strony, dobrze ze na mapie jeszcze istnieje dziś niestety każdy polityk tylko na swój tyłek patrzy a nie na kraj, jest tylko marionetka i nic więcej. Dobrzy politycy co chcą zrobić coś dla swojego kraju giną w rożnych wypadkach samochodowych lub innych katastrofach. (Nie chodzi mu tutaj teraz o katastrofę w Smolensku).
W Austrii niestety dobrych polityków już tez nie ma, glosować glosuje ale skutki są marne bo jak słyszę ze ktoś głosują tylko na pewno osobę ze dobrze wygląda a nie zna w cale politycznego projektu kandydata to dziękuje bardzo
kalisz napisał/a:
Remi55 ale jeśli nie zagłosujesz wcale, to czy potem będziesz śmiał się z wpadek, narzekał na urzędującego prezydenta, czy nie?
Do śmiechu to nie ma tutaj raczej co.
Ale ok ja tyle z swojej strony
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Ja najchętniej zagłosowałbym w II turze tak samo jak i w pierwszej, czyli na Janusza Korwin-Mikke, niestety z wiadomych powodów nie będę mógł.
Wybierając mniejsze zło zagłosuje na Komorowskiego.
Ja nie jestem Polakiem dlatego nie mam prawa n glosowanie iść
a to nawet lepiej bo szerzenie poglądu żeby nie głosować do niczego dobrego nie prowadzi... po prostu wybiorą za ciebie
kris-tofer napisał/a:
Jarosław Kaczyński - podoba mi się jego program wyborczy, zagłosuję na niego, ponieważ, nie zgadzam się z niektórymi poglądami Komorowskiego, a innych kandydatów już nie ma
widzę ze podoba ci sie kandydat kłamca dzisiaj Sąd już kolejny raz to potwierdził a i jeszcze napluł sobie samemu dzisiaj w twarz ale to juz nie pierwszy raz chce honorowego obywatelstwa Kwaśniewskiego dla warszawy i powiedział ze jest trochę lewicowy co mu sie stało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum