Mam elektryczne szyby i ta od strony pasazera zaczela sie zacinac. Ruch w dol idzie bez problemu jednak do gory musze naciscnac kilka razy (sluchac dzwiek silniczka) i po kilku drgnieciach szyby wyjezdza do gory normalnie. Co moglo sie popsuc, probowalem odkrecic oslone drzwi jednak nie dalem sobie rady z zatrzaskami i drzwi nei chcialy zejsc.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 11:35 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
może być coś z prowadnicą lub z samym silnikiem,albo jakiś kabelek nie styka
żeby zdjąć boczek to masz chyba 7 śrub 1 przy głośniku, 2 pod klamka, 2 przy kieszeni i chyba 2 przy zamku, póżniej płaskim śrubokrętem powoli podwadzasz i schodzi ładnie na dole będziesz miał 4 plastikowe zatrzaski i jeden lub dwa przy zawiasie ( nie pamiętam)
i do góry podnosisz cały boczek
Miałem to samo, tyle że od strony kierowcy, szyba szła prawidłowo, a przy 10 cm od góry silnik nie dawał rady bez pomocy ręką. Rozebrałem drzwi i okazało się, że tryby się obrobiły. Możliwe że można je przyszlifować, u mnie nie dało rady i musiałem kupić nowy mechanizm
A ja problem rozwiązałem przy pomocy CocpitSpray
Zapsikałem dokładnie prowadnice szyby i drugi rok mam spokój
Mam na myśli prowadnice w słupku i przy lusterku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum